АктуалноГрадътКултураНовини

Тотев към художниците: Надявам се догодина по това време да напълните галерията на Гладстон

Доайенът на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски получи почетната годишна Наградата на кмета (ГАЛЕРИЯ)

93-годишният Иван Поповски – Джовани повече от шест десетилетия твори и активно участва в художествения живот на града

Доайенът на Дружеството на пловдивските художници Иван Поповски е тазгодишният носител на Наградата на кмета. Тя му бе връчена от кмета на Пловдив инж. Иван Тотев по време на традиционната Коледна изложба на Дружеството, която тази година е подредена в Градската художествена галерия на Главната улица.

93-годишният Иван Поповски – Джовани е един от най-популярните художници на Пловдив. Повече от шест десетилетия той активно твори и участва в художествения живот на града. Освен това е дългогодишен преподавател, обучил много талантливи художници.

Останалите отличени творци са Минчо Панайотов – живопис, Димитър Апостолов – графика, Веселин Ламбрев – скулптура и Никола Гулев в категорията млад автор.

 

Те бяха посочени от жури в състав Христо Николов –живопис, скулпторът Иван Тотев, графикът проф. Бисер Дамянов и Снежана Фурнаджиева – председател на Дружеството на пловдивските художници.

Художникът Минчо Панайотов дари наградата си на Общностния център за деца и семейства.

„Виждам, че тази галерия не е достатъчна да приюти картините на художниците от дружеството. В момента строим новата галерия на „Гладстон“ и се надявам догодина по това време да я видя пълна с творбите на нашите автори. Благодаря на председателя Снежана Фурнаджиева и на всички в Дружеството, че ни подкрепиха да направим тази крачка,“ заяви в приветствието си кметът на Пловдив Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина