АктуалноГрадътКриминалеНовини

Съдят по бързата процедура пияната учителка

Празнувала цяла нощ раждането на бебе на свои близки отвъд Океана

Районна прокуратура – Пловдив предаде на съд 44-годишна учителка, управлявала автомобил след употреба на алкохол

Учителка от Хисар бе хваната да шофира автомобила си на път за работното си място с 1,85 промила алкохол в кръвта. Полицията спряла преподавателката за проверка рано сутринта в рамките на Специализирана полицейска операция  за противодействие на престъпления, свързани с употребата и държането на наркотични вещества в района на училищата на територията на Пловдивска област. Тя е била задържана в близост до училището, в което преподава.

44-годишната педагожка се качила зад волана след дълго празненство, продължило до 4 часа сутринта. Дремнала два часа и станала за работа, след което  тръгнала на работа с личния си Опел Корса, но била спряна от органите на реда. Жената е заявила, че много съжалява, обясниха от Районна прокуратура днес.

Освен, че е шофирала в нетрезво състояние, тя се е качила на автомобила си с невалидна книжка. Правоуправлението й изтекло през лятото на 2018 г. За закононарушението й я грозят от 1 до 3 години затвор и глоба от 1000 лева.

Установено е, че вечерта на 11 февруари 2020 г., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари 2020. Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа като учител. На 12 февруари 2020 г., към 8,05 часа, в гр. Хисаря, обл. Пловдив,  тя шофирала лек автомобил, марка „Опел Корса“, като била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка  с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението. Обвиняемата Тина представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.  При извършена проверка с техническо средство „Дрегер Алкотест“, уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда.

По делото са приложени справки, разпитани свидетели.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина