АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Слави Георгиев: Община Пловдив няма никакви юридически способи да спре бутането пътното съоръжение

Единственото, което е по силата на общината, е спешно да осигури финансиране за изграждането на нов Бетонен мост, смята независимият общински съветник

„ Една среща, без никакво значение или как директора на НКЖИ се разходи до Пловдив, за да се снима с новия кмет и областен управител”. Така вече независимият общински съветник Слави Георгиев определи посещението на шефа на Националната компания инж. Красимир Папукчийски в общината днес по повод бъдещето на Бетонния мост.

Според Георгиев Община Пловдив няма никакви юридически способи да спре бутането пътното съоръжение. Той подчертава, че  единственото, което е по силата на общината, е спешно да осигури финансиране за изграждането на нов Бетонен мост и да се моли на НКЖИ да спази устното си обещание, че няма да бута сегашния преди да има пробив. Той заяви още, че на проведените срещи с НКЖИ в миналия мандат е станало ясно, че Бетонният мост няма как да бъде запазен и не е ангажимент на Националната компания, също както развръзките на бъдещия пробив под Централна гара и магистралният водопровод, стоящ на пътя на бъдещия пробив. Всичко това е бъдещ финансов ангажимент на община Пловдив, подчертава Слави Георгиев.

„ Към днешна дата, юридически НКЖИ няма никакви ангажименти за запазване на Бетонния мост, като дори не е изпълнила устния си ангажимент отпреди година, че първо ще изгради пробива, а тогава ще бутне моста. Има и утежняващи обстоятелства. Дори да има пробив, община Пловдив трябва сама да финансира и изгради развръзките и разширенията пред и след пробива. Второ, за да бъдат изградени развръзки на Бетонния мост и някога в бъдеще той да бъде изграден като едно по-функционално съоръжение, ще трябва да се влезе в конфликт с концесионера на Централна гара”, допълва Слави Георгиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. И двата „способа“ -закрит и открит- за закопаване на трафика ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА довеждат до съсипване на централна градска зона ПРЕД Гарата така както и оттатък ЖП релсите – заради рампите за слизане на колите. Квадратури. Изкопи. Стълбища. Пикалници. Страхотии. Непроходимост за пешеходци и пенсионери. Без връзка към околните улици. СРАМОТА е да газим в мижавото пешеходно тунелче от коловозите към Града („ЕСК2019“ кис кис)
    Софиянци зазидаха огромни оформени подземия пред Транспортна.
    САМО БУДАЛИ МОГАТ ДА ПЛАНИРвАТ ПОДЛЕЗИ В ПЛОВДИВ ПРИ ТЕЗИ ВИСОКИ ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ.
    Лесно, бързо и ЕВТИНО връзката към юг се прави с ажурни стоманени премоствания както китайците прекосиха половината Африка за коли и ЖП НАД ЖИРАФИТЕ.
    ((ДРУГ коментар: „Без да съм архитект, а само прост инж. казвам, че най лесно, безпроблемно и бързо е преработване на жп линията. И защо Пловдив трябва да се съобразява с претенциите на някакво дружество. Да си решават проблема в рамките на жп сервитута и да не ни занимават с проблемите си…“))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина