АктуалноБългарияНовиниПод лупа

Проверката за синята лампа на Дядо Николай била започнала

Но не е приключила

Таня Грозданова

„Извършва се проверка. Когато приключи ще ви уведомим за резултатите.“ Така отговори на журналистически въпрос на Под тепето директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, по време на извънреден брифинг в полицията, попитан има ли вече резултати от инспекцията, след поредната поява на митрополитксата кола със специалното устройство днес.

Припомнихме на директора, че при предишно наше питане от ОД на МВР отговориха, че са извършили проверка, която установила, че действително аудито със специална синя лампа от снимките в социалната мрежа, се използва от Пловдивска Света Митрополия, но към датата на провеждането ѝ то се намирало извън територията на града. „Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим, както и поводът за поставянето му”, са казваше в отговор на МВР. Това бе отговорът на 20-ти август т.г.

Е, за всички вече е ясно, че аудито е в града и устройството продължава да се намира на таблото, зад предното му стъкло. Както ви разказахме по-рано, днес автомобилът на Николай Пловдивски  бе паркиран на 3-4 метра от патрулна кола в Стария град до катедралния храм, където той отслужи тържествен молебен за Съединението.

Другото, което се изясни от отговора на ст.комисар Рогачев, е че проверката е започнала, но още не е завършила.

Оставаме в очакване на края ѝ и истината.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина