АктуалноЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

Пловдивчани питат на горещите телефони кой ще ми изчисти къщата и как да си разходя кучето

БЧК е въвел лимит един разговор да е с 10 минути продължителност за психологическа помощ, за да има ефективност на линиите

Доброволците на БЧК са приели 1000 обаждания до 15 часа днес

За странните въпроси разказа зам.-кметът Анести Тимчев и призова да се звъни само за доставки за храна и лекарства, психологическа помощ и социално подпомагане.

От 7 до 19 часа в работни дни 6 души психолози, социални работници и педагози обслужват двата телефона на Общинския кризисен център. На тях пловдивчани могат да звънят при нужда от доставка на храна, лекарства и консултация, свързана със службите на общината. Това съобщи зам.-кметът Анести Тимчев.

Той отправи молба телефоните с номера 0878 371 710 и 0878 371 449 да се ползват от гражданите само за тези въпроси.

Тимчев сподели, че има хора, които заемат линиите с питания от сорта „искам да ми намерите човек, който да ми почисти дома“, „трябва ми някой да ми разходи кучето“ и т.н.

Доброволците на БЧК са приели 1000 обаждания до 15 часа днес, съобщи председателят на организацията в Пловдив Таня Георгиева.

„От 18 март БЧК в града има вече две линии, на които отговарят професионални психолози. 80 % са хора, които звънят са с висока тревожност“, разказа тя.

БЧК е въвел лимит един разговор да е с 10 минути продължителност, за да има ефективност на линиите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина