Официално: Голяма изложба открива галерията на Гладстон на 2 септември

Актуално Градът Живот Култура Новини

Минимализъм-BG дава живот на новата изложбена зала

Новата галерия на Гладстон официално ще отвори врати на 2 септември с откриването на голяма изложба, която ще представи работи на някои от най- знаковите имена в българското изобразително изкуство от последните десетилетия. Рязането на лентата на изложбеното пространство „2019” вече е сигурно за таза дата, тъй като днес върху фасадата на сградата се появиха и първите два винила, съобщаващи за предстоящото събитие. На 2 септември в Пловдив стартира и Есенния салон на изкуствата, а събитието на Гладстон ще е част от календара.

Изложбата се казва Минимализъм-BG и се организира от Градска художествена галерия. Куратори са Красимир Русев и Румен Жеков. Приятно впечатление от току що окачените рекламни винили е, че са двуезични- на български и английски. От тях се разбира, че в галерия “2019” ще видим работи на 37 български творци. Изложбата ще е отворена за публиката до до 29 септември.

Споделете ни във:

4 коментара за “Официално: Голяма изложба открива галерията на Гладстон на 2 септември

 1. бати евтиния кашон, с тези черни стъкла е гротеска, нито можеш да се разбере какво точно е сградата, нито материалите са на ниво, нито е изпълнено качествено

  1. За “архитектурата” си прав, че СТОИ СКЪПЕРНИЧЕСКИ (“евтино”, минимално, нищо и пол’вина, за разлика от съборената галерия от Мерджанов, която си беше истинска, точна, с горно остъкляване).
   Не си прав с определението ЕВТИН = хич даже не ни излезе икономично, ама с клептокрацията на мамин инджинеринг ИМПЕРИАЛиста – това е положението. И все по-лошо става, с 13-те милиона дето ги иска.
   Коментарите по-горе са за ИНДИВИДУАЛИСТИЧЕСКАТА ИЗКУСТВЕНОСТ на някои “деятели”.

 2. Имаме в Мичкюр една племенница, много добро момиче, ама за нищо друго не става, та в семейния съвет мислим дали да не я направим “кураторка”. Да коли и беси из художническото съсловие, без тя самата да умее нищо ИЗКУСНО. И така да се препитава, покрай и на гърба на майсторите.
  Къде дават Дипломи за Правоспособност КУРАТОРСКА, в килийната АМТ(И)И, дето за милион Мендето си купи Хонорис Кауза? По колко искат за куратрица? На изплащане може ли?

 3. ТИКАЙТЕ СИ ПОД ВЪЗГЛВАНИЦАТА РАЗНИТЕ “КУРАТОРИ” КУРАТОРкИ И ТЕХНИТЕ КУРАТОРЧЕТА. САМОДОВОЛНО САМОУВЕРЕНО И САМОХВАЛНО “КУРИРАНИ” ИЗЛОЖБИ И “НАЦИОНАЛНИ ЕСЕННИ” ЕШМЕДЕМЕТА МОЖЕ ДА ПРИВЛИЧАТ ОЧИНАЙКИТЕ И БАДЖАНАЦИТЕ, ОБАЧЕ НЯКОИ ПОМНИМ КАЧЕСТВАТА НА ИСТИНСКИТЕ ЖУРИРАНИТЕ ЕКСПОЗИЦИИ.
  Мерсиме, ама много ви здраве, ша караме без “кураторЦи”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.