АктуалноНовиниРазследване

Обрат с търга на апетитния имот до Цар-Симеоновата градина

Таня Грозданова

Само седмимица, след като влезе в сила решението на Общински съвет – Пловдив да бъде продаден на търг имот в супер центъра на града и два дни след последната от поредица публикации на екипа ни по темата, то ще бъде преразгледано от местния парламент, разбра Под тепето.

Изоставената повече от 20 години сграда на общинската туристическа спалня с още две постройки в задния двор на Докторската къща в Цар-Симеоновата градина по всяка вероятност няма да бъде продадена. Спасението на поредния апетитен общински терен, за който екипът ни се опита да проследи метаморфозите в годините назад заради спорна собственост и липсващи документи за дарение на Дома на лекарския съюз, е подготвено с искане от страна на едно общинско предприятие.

Директорът на едно от най-новите ОП-та в града – „Младежки център-Пловдив“ е отправил мотивирано искане за парцела. Госпожа Димитрия Тодорова – Андонова е входирала писмото в администрацията в деня на последната ни публикация по казуса – 1 октомври. Само два дни по-късно е получила одобрителна резолюция от зам.-кмета Розалин Петков – на 3 октомври. Със светкавична бързина на 4-ти октомври предложението вече е в Общински съвет, прикрепено към проекторешение и чака разглеждане от комисиите, за да влезе на следваща сесия.

Шефката на Младежкия център се мотивира с факта, че дейността на предприятието се разширява и с оглед на предстоящата 2019-а година ще имат нужда от допълнителна сграда, която да подпомага основните им дейности. Въпросното писмо е с директно искане конкретно за този имот.

От искането става ясно още, че заради нуждата от ремонт на сградите в имота, ще бъде изготвена план-сметка и сумата ще се заложи в бюджета на Общината за идната година.

Редно е да отбележим, че Младежки център- Пловдив е под опеката на зам.- кмета Георги Титюков. В последните два дни медията ни се занимава с едно интересно директно договаряне за проектиране на три обекта с фирмата на общинския съветник от партията на Титюков „Кауза Пловдив“- арх. Цветелин Цоневски. След публикациите ни поръчката е в процес на прекратяване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина