АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Монтираха нови подземни съдове за отпадъци

Нови подземни контейнери за смесен битов отпадък са монтирани на различни улици в Пловдив, съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. По два броя са поставени в обновената зона на площад „Понеделник пазар“ и източната част на ул. „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с бул. „Цар Борис III Обединител“.

Такива има и на ремонтираната ул. „Христо Г. Данов“ и при кръстовището с ул. „Бетовен“. На ул. „Филип Македонски“ до Цар-Симеоновата градина  също са поставени два модерни контейнера, тези дни предстои да се възстанови инфраструктурата и около тях.

Иван Стоянов напомни, че преди близо година по пилотен проект на „Чистота“ за първи в Пловдив бяха монтирани осем подземни съда за отпадъци в абсолютния център – на ул. „Отец Паисий“ и съседната „Патриарх Евтимий“, при западния вход към подлез „Археологически“.

Тенденцията е техният брой  да се увеличава, тъй като предимствата им са безспорни. Освен че са по-дискретни  и естетични на вид, те възпрепятстват изваждането и разпиляването на отпадъците, смята директорът на „Чистота“.

Обслужването на контейнерите се извършва всекидневно по график.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Чунким ги опазим от лешперите дето чупят и драскат.
    Пък и белким останат така чисти и хубави поне година напред.
    Твърде интересна е формата/визията им ,санким намяше други модели,
    ами като за топла кухня в хотелски ресторант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина