АктуалноБългарияГероите на деняГрадътНовини

Механото би Автото на регионалното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Пловдивски ученици обраха наградите сред връстници от 8 населени места (СНИМКИ)

Драгомир Тодоров от ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ е най-добрият млад водач, съученикът му Николай Петаларев спечели титлата при атомонтьорите, а гимназията им е комплексен победител и отива на националното състезание

Пловдив влезе в надпреварата за най-добър млад механик и ще спори за титлата на национално ниво. Това сочат резултатите от проведеното в града под тепетата първо регионално състезание за определяне на участниците в националния финал „Най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство“ за 2019-а. Tази година съревнованието се организира от Министерството на образованието и науката и „Интер Карс България “.

Регионалната надпревара в Пловдив се проведе в Професионалната гимназия по машиностроене. В оспорваното състезание взеха участие ученици, изучаващи специалности, свързани с автомобилната техника в Пловдив, Пазарджик, Крумовград, Хасково, Кърджали, Карлово, Виноградец и Смолян.

Състезаваха се 11 отбора от следните средни училища: ПГ по машиностроене – гр. Пловдив с ръководител на отбора  Веско Могилков; ПГМЕТ – гр. Пазарджик с ръководител на отбора инж. Кадир Сюлейманоглу; ПГТ „Хр.Смирненски“ – гр. Крумовград с ръководител на отбора инж. Ивайло Дончев; ПГ „Васил Левски“ – гр. Кърджали с ръководител на отбора  Георги Костадинов; ПГ „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ – гр. Карлово с ръководител на отбора инж. Красимир Стоянов; ПГ по техника и технологии „Христо Ботев“ – гр. Смолян – ръководител на отбора инж. Петър Славов; ПГ по ЖП транспорт „Хр. Смирненски“ – гр. Карлово с ръководител на отбора Трайко Атанасов; ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ – гр. Пловдив с ръководител на отбора инж. Георги Гергов; ПГ по транспорт и аграрни технологии – гр. Хасково с ръководител на отбора инж. Атанас Атанасов; ПГ по транспорт „Гоце Делчев“ – гр. Пловдив с ръководител на отбора инж. Иван Балтов; ПГ по транспорт – гр. Виноградец с ръководител на отбора Илиян Караджов.

Драгомир Тодоров от ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“ е най-добрият млад водач, съученикът му Николай Петаларев спечели титлата при атомонтьорите, а гимназията им е комплексен победител и отива на националното състезание.

Ето и победителите в различните категории:

 „Най-добър млад водач на МПС“ – индивидуално:

  1. Драгомир Тодоров – ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Пловдив
  2. Стефан Куманов – ПГ по транспорт, гр. Виноградец
  3. Петър Дачев – ПГМЕТ, гр. Пазарджик

„Най добър млад водач на МПС“ – отборно:

  1. ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Пловдив
  2. ПГ по транспорт „Гоце Делчев“, гр. Пловдив
  3. ПГ по транспорт, гр. Виноградец

„Най-добър млад автомонтьор“ – индивидуално:

  1. Николай Петаларев – ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Пловдив
  2. Костадин Иванов – ПГ по машиностроене, гр. Пловдив
  3. Иван Иванов – ПГ по ЖП транспорт „Хр.Смирненски“, гр. Карлово

„Най-добър млад автомонтьор“ – отборно:

  1. ПГ по техника и технологии „Христо Ботев“, гр. Смолян
  2. ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Пловдив
  3. ПГ по ЖП транспорт „Хр.Смирненски“, гр. Карлово

Комплексен победител с право да участва в националния етап на състезанието е отборът на ПГМТ „Проф. Цветан Лазаров“, гр. Пловдив, с ръководител на отбора инж. Георги Гергов.

Непосредствено след него се нареждат отборите на ПГ по техника и технологии „Христо Ботев“, гр. Смолян и на ПГ по машиностроене, гр. Пловдив.

Гости на състезанието бяха представители на РУО Пловдив, ДАИ и Интер Карс България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина