Кметът на Раковски търси съдействие от Бойко Борисов за пожарите в Шишманци

Актуално Гласове Новини Под ножа

Населението в района започва протести от утре

Организирана е подписка в администрацията, а хората я разпространяват по между си

Соня Попова

Писмо до министър-председателят Бойко Борисов с искане за незабавни действия на всички компетентни органи в страната по отношение на регулярните пожари в Екозавода край Шишманци и редовното обгазяване на населението, праща кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

Вижте пълния текст на депешата:

Заедно с това Гуджеров отправи обръщение и към жителите на Община Раковски:

„Обръщам се към Вас по повод поредния пожар на територията на ”Депо за неопасни отпадъци и Инсталация за биологично разграждане по закрит способ – с. Шишманци”. Категорично заявявам, че при предходни ситуации на пожар съм изчерпал всички възможности които ми дава поста на Кмет на Община Раковски за превенция на следващи подобни случаи, както е видно от последните събития резултат НЯМА.

Предвид на това, че аз също съм жител на тази община и моите деца също живеят тук няма как да приема случващото се за нормално. Ако искаме нещо да се промени всички заедно трябва да работим за това. По долу ви съм изложил писмото което ще бъде изпратено до Министър-председателя на Република България с молба за помощ от негова страна. Приканвам всички жители на нашата община да заповядат в сградата на Община Раковски, първи етаж, стая 8 да вземат участие в подписка, която ще придружи писмото.“

Накрая кметът заявява, че ще участва в насрочения за утре сутрин граждански протест, организиран от отец Румен в 6:15 часа и приканвам всеки, на които темата не му е безразлична да се включи.

Всеки който има желание да се подпише, може да намери списъците в: кметство Белозем, НЧ “Просвета “,Медицински център на регистратурата, Аптека Запад, м-ни за плодове и зеленчуци, хранителен магазин КОП, При Дани, Книжарница „Уникат“, хранителен магазин Уникат.

Снимката на корицата е направена от жители на Белозем снощи.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.