АктуалноГрадътНовини

Кметът на Пловдив обяви и още един почивен ден между двата срока

Офицално: Четиридневна грипна ваканция в града и областта

126,61 промила за една седмица са заболелите в Пловдив, при средно за страната 186,17

Трети път допълнителна почивка за учениците от Пловдив обяви кметът от началото на годината, след като даде ваканция за затворения булевард и поради противоепидемиологични мерки.

Още един почивен ден за пловдивските ученици между двата срока подарява Иван Тотев. Той го съобщи заедно със старта на грипната ваканция на редовен брифинг днес в общината.

„4 февруари ще бъде неучебен ден за децата в Пловдив. 99% ще е почивен ден. Това е последният ден, който мога да дам като кмет за междусрочна ваканция, за да се съберат 4 почивни дни, тъй като 5 февруари официално е неучебен,“ коментира Тотев.  

По този начин учениците ще бъдат във ваканция четири дни, тъй като събота и неделя са неучебни.

Междувременно от Регионалното управление към Министерство на образованието под тепетата публикуваха заповедта за ваканцията, която започва от утре.

Тя гласи: „Във връзка с предписание с изх. № 11-4/21.01.2019 г. от д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на Регионална здравна инспекция – Пловдив, на основание чл. 105, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование, се преустановяват учебните занятия във всички училища в област Пловдив, считано от 22.01.2019 г. до 25.01.2019 г. включително.

Във връзка с предписание с изх. № 11-4/21.01.2019 г. от д-р Ваня Танчева-Манчева, директор на Регионална здравна инспекция – Пловдив, на основание чл. 105, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование, се преустановяват учебните занятия във всички училища в област Пловдив, считано от 22.01.2019 г. до 25.01.2019 г. включително.“

За сега се очаква учениците да се върнат в класните стаи на 28 януари. Така само след пет учебни дни те отново ще имат ваканция.

Според официалната информация от Регионалната здравна инспекция 126,61 промила са заболелите в Пловдив от остри респираторни вируси само през изминалата седмица от 14 до 20 януари, при средно за страната 186,17 промила.

В сайта на МЗ са обявени още грипни ваканции за Добрич от днес и за София от утре.  До второ нареждане в областите Добрич, Пловдив и Софийска област се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина