АктуалноКриминалеНовини

Камера изчислява скоростта на пътя между Труд и Граф Игнатиево

Правят кръгово движение при селата Труд и Строево на централния път Карлово – Пловдив

Таня Грозданова

Нова камера, която изчислява скоростта на движението на участниците в него по цялото трасе, монтират на главния път между Труд и Граф Игнатиево. Това съобщи старши инспектор Йордан Милушев от „Пътна полиция“ в Пловдив. Камерата и мястото са  избрани от Главна дирекция Национална полиция.

Вишката на пътя Пловдив-Карлово ще бъде премахната и на нейно място ще се монтира нова рамка, на която освен кабинката за униформени, ще има камери и табели с информация за трафика, каза Милушев.

Това са част от мерките за подготовка на Пловдив 2019 да поеме потока от МПС-та. Пътят е изключително натоварен и кръстовището ще помогне за предотвратяване на многобройните пътно-транспортни произшествия.

Междувременно стана ясно, че до дни започва изграждането на кръгово движение при селата Труд и Строево на централния път Карлово – Пловдив. За изграждането на кръговото настояваха освен жителите на селата Строево и Труд, но и на Голям и Малък Чардак.

През 2015 г. между АПИ и община „Марица“ е сключено споразумение за реализиране на проекта. В края на миналата година АПИ  е внесла проектната документация в Министерство на регионалното развитие и благоустройството като разрешителното за изграждането на кръговото е издадено сега.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Камери и сега има на всяко голямо кръстовище в Пловдив, но това не пречи масово да се минава на червено! Щот няма реакция от съответните служби!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина