АктуалноГласовеМненияНовиниРазследване

Изненадваща проверка в кооперация „Св. Власий“ в село Труд

РИОСВ – Пловдив и полицията извършиха внезапна проверка на кооперацията, срещу чиято дейност имаше множество сигнали

Контролът ще продължи, категорични са от институциите

Продължават проверките по сигнала на наши читатели от пловдивското село Труд. Припомняме, че жители на голям квартал там подготвят подписка, придружена с протест, срещу фрапантни злоупотреби, извършвани на територията на бившето предприятие „Изгрев”, намиращо се срещу жп гара „Труд“. Те се сблъскват с шум, мръсотия, незаконни дейности от мними фирми и разказаха пред редакцията им, че не са получили задоволитално съдействие от институциите. Само ден, след като публикувахме историята на потърпевшите, от Екоинспекцията в Пловдив изпратиха до редакцията ни информация за извършените проверки. От нея стана ясно, че са наложила глоби на стойност 6000 лева до 2 април т.г., тоест нарушения наистина е имало.

Преди два дни е направена изненадваща проверка във въпросната кооперация „Св. Власий“ в село Труд, съобщиха от РИОСВ – Пловдив. Инспекцията е извършена съвместно с представител на РУ – Труд при ОД на МВР – Пловдив.

„Проверката, направена на 03.04.2019 г., е във връзка с многобройните сигнали на граждани за незаконна дейност по разкомплектоване на излезли от употреба МПС.

При извършения оглед не е установена дейност по разкомплектоване на моторни превозни средства, нито лица, извършващи нерегламентирана дейност. Снети са писмени обяснения на собственика на паркираните в имота автомобили от органите на реда. Той е декларирал, че ползва предоставения му терен само за временен паркинг и склад. Разкомплектоването на МПС се извършва в оторизиран сервиз в Пловдив, като компонентите се съхраняват в наето помещение,“ съобщи директорът на Екоинспукцията – доц. Стефан Шилев.

От страна на РИОСВ – Пловдив контролът ще продължи, като при констатирани нарушения ще бъдат предприети съответните административно-наказателни действия.

снимка: архив

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина