АктуалноБългарияГероите на деняНовиниСпортСпортен Пловдив

Заслужено признание за пожарникарите от Областния управител на Пловдив

Плевен и Стара Загора водят в класирането в Републиканското по пожароприложен спорт, което се провежда в Града под тепетата

Таня Грозданова

Градът ни е домакин на XVII-то национално състезание по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт /БФППС/. Лекоатлетически стадион Пловдив в парк „Отдих и култура“ прие огнеборци от цялата страна, които днес и утре мерят сили в най-смисления спорт на планетата. Тържественото откриване на надпреварата бе снощи на площад Съединение и за съжаление на него дойдоха двадесетина граждани.

Добрата новина е, че пожарникарите от представителния национален отбор на България, който участваха и спечелиха бронзови медали в дисциплината „Пожарна щафета 4 х 100 м. с препятствия“ на XV-ия Световен шампионат на пожарникарите и спасителите, гр. Саратов, Руска федерация, получиха заслужено признание и уважение от областния управител на Пловдив Здравко Димитров.

Заместник областният управител Евелина Апостолова, която откри надпреварата, поздрави състезателите.

„Искам да изкажа искреното си уважение към всички Вас, които ще демонстрирате уменията си в едно от най-смислените състезания на планетата. В тази надпревара Вие отново ще покажете своя професионализъм, пълно себеотдаване и мъжество, които ежедневно полагате, за да бъдем спокойни и сигурни всички ние. На всички участници в състезанията поднасям най-сърдечни пожелания за здраве, лично и семейно щастие, благополучие, удовлетвореност и кураж в нелекото ежедневие. Пожелавам на добър час на състезанията по пожароприложен спорт и нека най-добрите победят!“

Припомняме, че преди по-малко от месец нашите огнеборци станаха трети в света по пожароприложен спорт.

След това, тя награди с грамоти от името на областния управител Пламен Писков от Пловдив /многократен републикански шампион на България/, Георги Георгиев от Стара Загора /републикански шампион и републикански рекордьор в индивидуалната дисциплина „Изкачване с щурмова стълба/, Велин Иванов от Стара Загора /републикански шампион/ и Михаил Костов от Пловдив /най-младият национален състезател и републикански шампион на страната/.

Стартовете от държавния шампионат започнаха рано тази сутрин. Участват представителните отбори от 9 Регионални дирекции по пожарна безопасност и защита на населението в страната – Варна Видин, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, София, Стара Загора, Шумен и ФПБЗН-МВР. Те се състезават в различни дисциплини, част от които са преодоляването на препятствия, подобни на тези при истински пожар, гасенето на действителен огън, изкачване с щурмува стълба до четвъртия етаж на учебна кула, построяване на шлангови линии за най-кратко време.

Репортер на Под тепето пръв се добра до резултатите от днешния състезателен ден.

В дисциплината „Щурмова стълба“:

Първо място – Християн Христов от РДПБЗН – Плевен с време 14,61 секунди.

Второ място – Деньо Денев от РДПБЗН – Стара Загора – 15,54 сек.

Трети е Росен Маринов от РДПБЗН – Стара Загора  с време 15,85 сек.

В отборното класиране при щафета на челно място е екипът на РДПБЗН – Плевен с време  – 61,59 секунди. Следва Стара Загора – 61,82 и трети са състезателите на Варненската пожарна с време 64,60.

Вижте програмата в последния ден на Републиканското по пожароприложен спорт

09:30-11:30 ч. – Състезание в дисциплина “100-метрова пътека с препятствия”.

Входът за зрители на лекоатлетически стадион Пловдив е безплатен.

Пожарникари от цялата старана мерят сили в Пловдив

Нашите огнеборци трети в света по пожароприложен спорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина