Записът от откриването на “Пловдив 2019” спрян в YouTube, заради съвпадение с “Пайнер”

Актуално Градът Култура Новини Под ножа

От фондацията твърдят, че спирането е станало автоматично, без да има претенции от “Пайнер” или “Планета”

Видеото-запис от откриващата церемония на Пловдив като Европейска столица на културата бе спряно от видеоканала YouTube. При опит за включване на записа се появява надпис, че видеото е блокирано, поради съвпадение със съдържание на “Пайнер”. Според съобщение от “Пловдив 2019”, това е заради предаването “Бащино огнище”, в което има съвпадение на кадри с разришен репортаж с тези от откриващата церемония. Поради това съвпадение, автоматичната система на YouTube е блокирала клипа. От фондацията са в процес на установяване и отстраняване на проблема.

Ето и съобщението от “Пловдив 2019”:

“Бащино огнище” е авторско предаване на телевизия “Планета”, насочено към фолклора, традициите и днешния ден на България, което се излъчва в програмата на телевизия “Планета Фолк” и се публикува в канала за видеосподеляне YouTube. В него се отразяват и важните културни прояви в страната, а безспорно най-значимото през януари е откриването на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”. Събитието бе отразено от всички водещи телевизионни канали в страната, а в броя на “Бащино огнище” от 18.01.2019 г. бе включен разширен репортаж от официалната церемония в Пловдив и публикуван в канала ни в YouTube. Системата за автоматично разпознаване на YouTube е засякла съвпадения на нашето видео с вече публикуваното там видео на Фондация “Пловдив 2019” и е обявила конфликт, въпреки че нито “Пайнер”, нито телевизия “Планета” са предявявали претенции по отношение на авторството на музикални фрагменти, използвани във видеоматериалите или изпълнители в програмата. Работим по въпроса да се свържем с YouTube и да коригираме недоразумението. Извиняваме се за неудобството.”

Споделете ни във:

6 коментара за “Записът от откриването на “Пловдив 2019” спрян в YouTube, заради съвпадение с “Пайнер”

  1. Неграмотна работа… първо YouTube не е канал а платформа за споделяне на видео съдържание – в тази платформа има канали на потребители. Втора проверете си правописа преди да пишете нещо, не сте в 3 клас! Ще има наказания неграмотници прости!

  2. Ха, че то и да си пловдивчанин много отдавна въобще не е повод за гордост! Просто си част от една многохилядна сбирщина…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.