Замразяват заплатите в Община Пловдив за 2020

Актуално Градът Новини

Предстои сериозна оптимизация на структурите в общината

Има вероятност за сливане на Чистота и Градини и паркове

Заради тежкото финансово наследство, което заварил новия управленски екип на града, заплатите в общинската администрация ще бъдат замразени в предстоящата година. Това обяви кметът Здравко Димитров на брифинг днес.

Запазването на нивата на работните заплати не важи единствено за служителите, които са на минимална работна заплата. Тяхната трябва да бъде увеличена още от 1-ви януари 2020 година, която ще се увеличи от 560 лв. на 610 лв. Това важи и за заплатите на учителите, платите на учителите, които се изплащат по методика, определена от държавата, уточни Димитров.

Всички останали служители на община Пловдив, включително и кмета, няма да могат да се надяват на по-високи възнаграждения през идната година.

Предстои сериозна оптимизация на структурите в общината и то най-вече в ОП-тата, стана ясно по време на брифинга. Обмисля се сливане на двете най-големи – Чистота и Градини и паркове. По думите на Здравко Димитров в тях голяма част от дейностите се припокриват.

Припомняме, че в началото на тази година, когато  правителството  разреши на кметовете да си начисляват министерски заплати до 4600 лева, ексградоначалникът Иван Тотев отказа неговата да бъде увеличена. Така кметското възнаграждение остана малко над 1300 лева. За сравнение, то е сред най-ниските в цялата страна. Например кметът на Карлово получава двойно.

Очаквайте подробности за данъчната политика в Община Пловдив през 2020 г.

Споделете ни във:

13 коментара за “Замразяват заплатите в Община Пловдив за 2020

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.