АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод лупа

Екоинспекцията отговори първа на недоволните от село Труд

РИОСВ – Пловдив е наложила глоби на стойност 6000 лева за дейността на кооперация „Свети Власий“, от която се оплакват живеещите в близост

Само ден, след като публикувахме историята на потърпевшите жители на голям квартал от пловдивското село Труд, които се жалват от фрапантни злоупотреби, извършвани на територията на бившето предприятие „Изгрев”, намиращо се срещу жп гарата в населеното място, от Екоинспекцията в Пловдив изпратиха до редакцията ни информация за извършените проверки.

Припомняме, че хората разказаха пред репортера ни, че са търсили съдействие от кмета на Община Марица Димитър  Иванов, кмета на село Труд Красимир Минков, директора на РИОСВ – Пловдив Стефан Шилев и РУ село Труд. Те твърдят, че са подавали множество сигнали на телефон 112, но без резултат и подготвят подписка и протести срещу шума, мръсотията и незаконните дейности от мними фирми, както и поради липсата на реакции от институциите.

В отговорът на РИОСВ се казва, че Инспекцията е извършвала множество проверки на дейността на Всестранна кооперация „Свети Власий“ в село Труд по жалби и сигнали.

За нарушение на екологичното законодателство на наемател на помещения – собственост на кооперацията, досега са съставени два акта за установяване на административни нарушения. Издадени са две наказателни постановления за налагане на глоби в размер на общо 6000 лв.

При следващи проверки на място, последната от които е направена през февруари, не е установена дейност по разкомплектоване на моторни превозни средства, нито лица, извършващи нерегламентирана дейност.

Сигналите за извършване на нерегламентирана дейност на територията на кооперацията започват през 2016 г. Проверките се правят съвместно с представители на други институции – община Марица, кмета на селото, РУ на МВР – с. Труд.

От страна на РИОСВ – Пловдив внезапните проверки на обекта ще продължат, като при установяване на нарушения ще се предприемат съответните действия според екологичното законодателство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина