АктуалноВкусът на градаЗабавление

Десетки млади вина на юбилейното Дефиле в 12 локации в Стария град

За 10-ия си юбилей дефилето подкрепя извени студенти с приходите от уикенда

Младежи стават част от доброволческия екип на традиционното за града събитие

Десетки млади вина ще могат да опитат посетителите на юбилейното 10-о издание на Дефиле на младото вино – Пловдив. То се откри с традиционно шествие от площад „Стефан Стамболов“ пред Общината до катедралния храм „Успение Богородично“ в началото на Стария град.

Над сто пловдивчани присъстваха на церемонията по откриването пред катедралния храм „Успение Богородично“. Любозар Фратев прочете приветствено слово, в което отбеляза устойчивостта на събитието, неговото разширяване през годините и това, че вече се случват и допълващи събития, като Уикенд в Пловдив.

Със съвместната работа със Съвета по туризъм се постигат сериозни успехи, като се вижда, че има и ръст на туристи, а хората припознават Пловдив като град на виното. Тези събития ще се включат достойно в годината на Пловдив като Европейска столица на културата, коментира Фратев.

Част от приходите от Дефилето ще отидат в подкрепа на изявени студенти. Самите младежи участват като доброволци в събитието, като по този начин трупат опит.

Любозар Фратев добави с гордост, че в България представяме няколко десетки млади вина, докато идентичните събития във Франция са само с едно единствено младо вино – божоле.

Официалното откриване стана с отваряне на бъчва младо вино от Виктор Бойчев и специалния гост Менда Стоянова. По-рано през деня събитията стартираха с изпълнения на Ансамбъл Тракия пред общината.

Събитието ще продължи до неделя, 25 ноември. През двата уикенд дни всеки ще може да опитва от младите вина на специални места в Стария град, срещу специално закупени жетони. Потребителите ще оценяват вината и в неделя ще бъде избрано най-доброто според дегустаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина