АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Големите ремонти приключват преди 2019-а

Във вторник отварят булеварад Шести септември

Близо месец  ще е затруднено движението на кръстовището на България и Васил Априлов

Таня Грозданова

Целта ни е до Нова година да приключим всички ремонти на големите булеварди в Пловдив. Те трябва да поемат безпрепятствено трафика през идната, важна за града година. Това заяви кметът Иван Тотев и увери, че се прави всичко възможно в тази насока.

„Целта на Общината е да не ги отлагаме за следващата година, когато се очаква засилен трафик заради многото културни събития. Каквото може да направим като работа по големите булеварди, го правим.“

По отношение на започналия днес последен етап от проекта на ЕВН за полагане на магистрален топлопровод в северната част на града, стана ясно че линейният график предвижда  работата в южното платно на бул. „България“ да приключи до 15 дни, след това за още толкова ще се работи в кръстовището с бул. „Васил Априлов“, след което ще бъде преасфалтирано цялото кръстовище.

„Това значи, че около 30 дни там ще имаме затруднено движение, пловдивчани може да си планират маршрутите.

Очаква се утре в края на работния ден да бъде отворен бул. „Шести септември“. Там после в рамките на временна организация на движението ще се преасфалтира отсечката от Била до моста на Адата.

Продължава работата в момента на „Асеновградско шосе“. Там се асфалтира кръстовището с ул. „Цар Симеон“, следва кръстовището с бул. „Менделеев“.  Вече е избран изпълнител за кръговото при караулката на изхода на Пловдив в посока Асеновград. Там обаче остават още малко отчуждителни процедури, разказа кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина