Главният архитект кани екипа на „Визия за София“ за решаване на градски проблеми

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Екипът на „Софпроект” ще сподели опита си пред пловдивчани утре вечер

Снимка: Визия за София

Арх. Любомир Георгиев и негови колеги от „Софпроект“ ще споделят пред пловдивчани своя опит, свързан с изработката на „Визия за София”. Представянето ще е в галерия „Капана” в четвъртък, от 18ч., а екипът на „Софпроект” идва под тепетата по покана на главния архитект Димитър Ахрянов.

Целта на събитието е да споделят опита с пловдивската колегия и заинтересованите граждани с надеждата това да допринесе за обмяната на знание и бъдещото осъществяване на подобен тип анализи и в Пловдив.

Арх. Любомир Георгиев е директор на общинското предприятие „Софпроект“ и ръководител на Координационния екип по изготвяне на методика за изработване на “Визия за София”. За създаването на „Визия за София“ и общинското предприятие „Софпроект-ОГП“ осъществяват общо над 50 изследвания, събират и анализират бази от данни и търсят отговори на проблемни теми в града по основни въпроси за условията и начина на живот в него. Значителна част от данните са превърнати в карти, графики и изчерпателна библиотека от доклади и разработки, които следва да бъдат поддържани и надграждани, за да се следи прогреса. След множество анализи и обсъждания със заинтересовани страни екипът на Визията съставя конкретните цели, мерки и индикатори, които имат амбицията да превърнат София в по-добър град за живеене.

Споделете ни във:

1 коментар за “Главният архитект кани екипа на „Визия за София“ за решаване на градски проблеми

  1. Чудесна идея, но колко хора ще успеят да присъстват, след като събитието е обявено предния ден…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.