АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Виене на сарми вместо скара и свинско в кулинарното шоу на Ути

Бъчваров сготви 1500 зелеви сарми, свити в двора на Старческия дом

Топкулинарят Ути Бъчваров гостува с „Пътуващия кулинарен театър“ благотворително в Дома за възрастни хора „Свети Василий Велики“ на Коматевско шосе в Пловдив. Предизвикалият толкова много коментари кметски анонс за „разфасоване на две прасета” не се състоя. Свинско и пушещи скари на събитието днес нямаше. В двора на социалното заведение Ути демонстрира умения по виене на задължителните за празничната трапеза сарми.

Бяха свити повече от 1500 сарми, които Ути сготви в специален съд. В инициативата активно се включиха заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков, заместник-кметът Георги Титюков и Председателя на Общински съвет Савина Петкова. Като на празник не липсваше и фолклорна програма, която освен, че пресъздаде  част от българските традиции, направи Коледата по-топла и уютна. Коледарите, които със своите наричания пожелаха живот, здраве и по-добри дни на домакините си, поведоха и първото хоро.

Инициативата среща подкрепата на много спомоществователи, които дариха храни и напитки за празника. Редом до топкулинарят, десетки младежи от Националния алианс за работа с доброволци помагаха в подготовката на храната. В празника се включиха и много пловдивчани.

В обедните часове на сцената пред община Пловдив, концерт изнесе фолклорния състав към читалището в Раковски. В него участва и Кметът на Белозем, който поведе хорото пред общината.

След обяд програмата продължава в 15.30 ч. с концерт на Певческо дружество “Ангел Букорещлиев“ Пловдив, с диригент  Цветан Цветков.

След тях, в 16.30 ч. на сцената ще се изявят  Трио “ СИРУН “ в състав Симона Пачеджиян, Даниела Дердерян-Стефанополу и Таки Мелконян, който е и директор на Арменското училище в Стария град.

В 17:00 ч. започва танцовия спектакъл на популярното пловдивско Сдружение за култура, изкуство и спорт „Немезида“ Пловдив, с ръководител и хореограф Мариана Данева, носители на многобройни награди от изявите си в България и в чужбина.

Утре, 27 декември, програмата ще продължи с два концерта. В 12:00 часа на сцената ще пеят талантливите  възпитаници  на Арт Войс център, с музикален педагог Румяна Иванова. В 16:00ч. е началото на концерта на обичаните момичета от популярното Трио „Сопрано“ в състав Габриела Пеева – лиричен сопран, Биляна Андрончева – спинтов сопран и Петя Вардева – лиричен сопран.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина