АктуалноГрадътНовини

Вдигнаха заплатите на кмета и райкметовете на Пловдив

Предложението бе гласувано в отсъствието на Здравко Димитров

Заплатата  на кмета на Пловдив става 3350 лева, а на районните – 2210 лева. Само кметът на „Западен” ще е с малко по-ниска – 2050 лева.

Както Под тепето писа по-рано, сценарият се разигра докато Здравко Димитров го нямаше в пленарната зала, а предложението на микрофон дойде от Костадин Георгиев от Кауза Пловдив.

Сценарият за увеличение на кметските заплати в Пловдив е готов

То бе прието с  39 гласа „За”, 7 се въздържаха, а двама – независимите Слави Георгиев  и Костадин Гаров – гласуваха „Против”.

Дебат по предложението не се състоя. Единственият, който се изказа бе Йордан Иванов от ДБ.

 „Със сигурност заплата на кмета и районните кметове трябва да бъде дори по-висока от тази, само че проблемът тук е, че предложението идва от Костадин Георгиев, а не от самия Димитров. Той трябваше да излезе пред нас и да каже, че заслужава по-висока заплата. Тъжно е, че кметът се крие зад общински съветници. Да, кметът заслужава повече пари, но са нужни реформи в града ни!”

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. Досегашните заплати бяха жив популизъм. Не може кмет на район с над 50000 население да взема заплата на селски кмет. Да не говорим, че кметове на общини с население 10-15000 вземат около 3000 лв. заплата. Приказките какво толкова работят са несъстоятелни.

  2. тези шмекери сега ще пируват на наш гръб, докато сме панирани заради короната, кракадилите ще доопоскат останалото за опоскване

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина