АктуалноГрадътНовини

Сесията на Общински съвет – Пловдив започна в спокойна обстановка

Днешното редовно заседание на Общински съвет – Пловдив започна в спокойна обстановка, след въведените в страната мерки против разпространение на коронавируса. Припомняме, че вечра сградата на местния парламент бе извънредно дезинфенкцирана, според предписанията на РЗИ и Националния щаб за борба със заразата.

Единственият общински съветник с предпазна маска на заседанието е д-р Веселка Христамян, съветничка от групата на „Демократична България“. Тя работи в Клниката по лицево-челюстна хирургия в УМБАЛ „Свети Георги“ и често се случва да идва на сесия веднага след дежурство в болницата.

Днес д-р Христамян отправи от трибуната официално питане към кмета за готовността, относно мерките.

„Има ли община Пловдив план за действие при настоящата усложнена обстановка при положение, че Пловдив е посещаван от много туристи? Кои общински болници могат да предложат адекватно лечение на вече доказани случаи? И осигурени ли са достатъчно на брой лични предпазни средства за работещите в общинското образование“, попита тя от трибуната, докато четеше през хирургическа маска.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина