АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

Булевард за хората (ГАЛЕРИЯ)

Стотици деца и техните родители преобразиха „Марица Юг” в Деня на отворените улици

Стотици деца и техните родители се включиха в Деня за отворените улици и преобразиха тотално булевард „ Марица Юг” днес. Натоварената с много движение в нормалното ежедневие пътна артерия бе затворена за автомобили и отворена за хората. Гумите на леките коли отстъпиха пред подметките на кецовете. Музика вместо рев на двигатели и клаксони. Хлапашки усмивки вместо навъсени физиономии зад волана, попаднали в тапата пред колелото на Водната палата. Смях вместо шофьорски ругатни. Чист въздух вместо изгорели газове. Така изглежда днес булевард „Марица Юг”. Макар и само за ден, той се превърна в място за спорт, екологично образование, култура, игри, забавления, почивка.

Пътното платно бе превзето от хвърчила и фризбита, рисунки на асфалт, спортни тренировки на открито, фитнес зона, танци, творчески работилници, велоизяви и др.. На асфалта се играе морски шах, дама, туистър, “Не се сърди човече”, настолни игри. Любителите на цветята засаждат растения, на за разсад, вървят  образователни игри, беседи и занимания, посветени на устойчивия начин на живот и “разумното” придвижване.

Събитието е посветено на устойчивия начин на живот, еколого-съобразните форми на придвижване в града и намаляване на отпадъците. Организаторите са се погрижили дейностите им да оставят минимален отпечатък върху градската среда, като на място е организирано разделно събиране на отпадъците от платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина