АктуалноВластГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Боил Банов за обсъждането на проекта на Димитър Георгиев: Това е пътят да се решават такива казуси

„Знам, че много години седи археологията на атмосферните влияния на времето, което е притеснително. За мен най-важното е, че се проведе едно сериозно обществено обсъждане. Надявам се това да бъде началото на един процес”. Така министърът на културата Боил Банов коментира казуса с парцела на Димитър Георгиев и провелото се обществено обсъждане за неговото бъдеще миналата седмица. Собственикът на „Розаимпекс” проведе публичен дебат именно заради разпореждане на ведомството, което отказа да даде зелен светофар на предния му проект през 2017г.

„ Засега Това е един идеен проект. Хората ще си кажат и ще зададат посоката и нормалността, за да бъде съхранено културното наследство правилно. Това обсъждане е пътят да се решават едни такива казуси. Обществено и ясно всеки да каже идеите си. Това помага и на нас, защото можем да сверим часовника с това, което обществото чувства. Тръгна се по един добър път, а когато се тръгне по добър път съм сигурен, че ще се намери и добър завършек”, каза още по темата министърът на културата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Каква е тази байганьовщина да се унищожи Пловдив на всяка цена? Некадърници и с ниско мозъчно ниво,но с много пари няма да мирясат докато не направят от Пловдив грозна София. Отвратителни хора.

  2. Сякаш микроцефалният ни мозъклия е загелпил Културския, че обсъждането успешно ОДОБРЯВА грандоманския ПУП?
    И не може да наричат „идеен проект“ Градоустройствения ПУП, понеже СЛЕД успешно и ОДОБРЕНО ДРУГОТО МИНИСТЕРСТВО градоустройство се правят Архитектурните проекти в ИДЕЙНА и РАБОТНА фаза.
    Освен ако … след „инДжИнеринга“ закони няма …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина