АктуалноБългарияГрадътЕвалаНовини

Бейби бум под тепетата за празниците

И наплив за сватби до края на годината

Капана беше като дискотека по Коледните празници. Лампите в квартала светваха за всяко ново бебе в града в рамките на проекта „На родените в Пловдив.“

Кварталът на творческите индустрии пулсира за 21 новородени по Коледните празници. За трите дни от 24 до 26 декември в УМБАЛ „Свети Георги“ са родени шест бебета, в УМБАЛ „Пловдив“ също са проплакали шест, в частната „Селена“ са си поели първа глътка въздух четири момчета, а в „Торакс“ са се родили още пет бебета.

Припомняме, че проектът със светлинната инсталация бе открит официално на 16 ноември т. г., като от тогава са се родили над 450 бебета в четирите болници.

Паралелно с това нови двойки работят за бъдещия успех На родените в Пловдив. Справка в  Общинското предприятие „Радостни обреди“ показва, че последните три работни дни до края на годината има наплив от желаещи да сключат граждански брак. За датите 27-ми, 28-ми и 31-ви декември са записани по пет двойки.  Повечето от тях работят извън страната и използват празниците да съчетаят поводите.

През 2018-а в Пловдив има около 2 хиляди сватби. Данните сочат, че тенденцията е почти същата като предишните години.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина