АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Без продавачи на билети за Синя зона до края на 2019г.

Желанието ни е до една година изцяло да изчезнат хората с билетчетата по улиците на Пловдив

Нови 60 апарата за паркинг разполагат в центъра в следващите 12 месеца  

Иво Дернев

Продажби на ръка на билети за паркиране в Синя зона по улиците на града няма да има след 2019г. Това обяви днес кметът Иван Тотев. Той подчерта, че желанието на общината е след година изцяло да изчезнат хората с билетчетата около зоните за спиране с автомобил в центъра на Пловдив.

„Искаме да минимизираме човешкия фактор. В момента имаме договор за още 30 автомата за продажба на билети за Синя зона. За следващата година ще заложим в бюджета поне още 30 машини за таксуване при паркиране. Продажби на билети на ръка по улиците няма да има след 2019г. Освен проблемите, които създава тя, вече все по-трудно намираме хора за тези позиции, тъй като общината не е конкурентна на частните фирми откъм заплащане”, обясни кметът.

Той допълни, че администрацията започва да премахва човешкия фактор и от общинските паркинги, с въвеждането на съвременни системи за платено паркиране. Пилотният проект ще е паркинга пред спортна зала Колодрума. В момента се разглеждат оферти от фирми за паркинг системи, които изключват присъствието на общински служител на място. След Колодрума, новата система ще бъде въведена зад KFC на бул. „Източен”, както и на паркинга на бившия ТЕЛК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина