АктуалноГрадътКриминалеМненияНовиниПод ножа

Арест в Столипиново закара полицията до близо 5 кг. хероин и 1кг. кокаин

Дрогата е открита в къща в габровското село Гергини

Иво Дернев

Арест на турски гражданин, опитал се да разпространи около 300 грама хероин и малко кокаин в Столипиново в началото на седмицата, закара полицията до голямо количество наркотици. След задържането на дилъра в махалата разследващите тръгнаха по следите на откритата в него дрога и стигнаха до габровското село Гергини. Там, в къщата на 65-годишен мъж, бяха намерени близо 5 килограма хероин и 1 килограм кокаин, подготвени за разпространение.

В хода на разследването беше установено, че лицето от турски произход, задържано в Пловдив, е взело дрогата от село Гергини. Информирахме колегите в Габрово, които предприеха незабавни издирвателно- оперативни действия, каза на извънредна пресконференция днес директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

Габровските полицаи се насочили към конкретен адрес във въпросното габровско село. Успели да спрат собственика на къщата в автомобил мерцедес секунди преди той да успее да изчезне. В леката му кола открили един килограм кокаин, от които той искал да се освободи. Преди това заровил в двора на къщата си, на дълбочина 40 см., 18 пресовки с 4,7 килограма хероин. В къщата намерили още незаконна ловна пушка.

Арестуваният в габровско ще бъде обвинен в притежание и разпространение на наркотични вещества в особено големи размери. Само откритото в автомобила му количество кокаин е на стойност над 120 хиляди лева, заявиха от окръжна прокуратура.

Задържаният в село Гергини мъж има чисто съдебно минало в България, но е арестуван в Турция през 2014г. за пренос на 11 килограма хероин. Близо пет години е лежал в турски затвор, където, по неофициална информация, се е запознал с арестувания в Столипиново турски гражданин.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина