ЖивотНовиниПод небето

Ще имаме ли още от златната есен

Гръцката гражданска защита предупреждава за рязко влошаване на времето през уикенда вследствие на циклона Ева, който днес по обяд удари Италия. Към 12:30-13 часа там силна гръмотевична буря се е образува близо до Формия.

Тя е нанесла множество материални щети, показват клипове в социалните мрежи и е предизвикала наводнения в Сан Северино, след значителни валежи, съобщава МeteoBolkans.

Предупреждение към гражданите да бъдат внимателни и да вземат мерки за безопасността си отправя гръцкият Главен секретариат за гражданска защита заради приближаването към страната на буря, наречена от метеоролозите „Ева“. 

От сутринта в събота до вечерните часове в неделя се очакват локални интензивни явления с големи количества дъжд и гръмотевична дейност в южната част на Балканския полуостров. Задействан е оперативният план за справяне с наводнения.

Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира по btv, че златната есен у нас ще свърши на 11 ноември.

През уикенда слънчевите часове ще започнат да намаляват и ще има повече облаци. В началото на следващата седмица температурите ще бъдат около 18-19 градуса. Захлаждане се очаква да започне след сряда. 

Снимка: MeteoNews 24

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина