АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Граждани: Има предпоставки за ПТП на кръговото на Водната палата

От Гражданска инициатива за спиране на пробива при Водна палата излязоха с отворено писмо до ръководството на МВР- Пловдив относно предпоставките за пътни инциденти, които предизвикват поставените метални пана след прекратяване на строителните дейности по проекта тази седмица. Гражданите ще се съберат на място в  понеделник в 16:30 ч., за да призоват за обезопасяване на участъка.

Ето позицията им в писмото до полицията:

Информираме Ви, че във връзка с преустановяване на строителните дейности по проект “Пробив на водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. Цар Борис ІІІ Обединител и бул. Марица – юг” фирмата изпълнител е оградила строителната площадка с пана от ламарина. Същите са изнесени до границата с пътното платно и към настоящия момент в значителна степен ограничават видимостта на водачите в източната част на кръговото движение по отношение пресичащите на пешеходната пътека тип “зебра” пешеходци и велосипедисти, идващи от моста в посока центъра на града. Така разположени, преградите създават изключителна опасност и предпоставка за пътнотранспортно произшествие.

Идващият от скулптурата на Еагър пешеходец е задължен да премине на отсрещната страна, но е лишен от възможността да стъпи на тротоара пред пешеходната пътека, тъй като пред нея са разположени забранителни и указателни знаци за строеж. За да стигне до пешеходната пътека, както се вижда на направените снимки, жената с детска количка започва пресичането на пътното платно встрани от нея. Водачите, които наближават кръговото в посока изток-запад също не са предупредени за наличието на пешеходни пътеки, тъй като липсват знаците, указващи това.

Също така близостта на използваните ламаринени пана до пътното платно създава и втора непосредствена опасност: при силен вятър, характерен за района около реката, те да паднат върху преминаващи моторни превозни средства.

Разчитаме на спешната Ви намеса и даване на указания на фирмата изпълнител, както и на възложителя на проекта – Община Пловдив, в максимално кратък срок въпросните ламаринени пана да бъдат или изместени в посока река Марица, или заменени с ажурна ограда.

С уважение и очакване на спешната Ви намеса в името на здравето на гражданите в града ни. Разчитаме и на Вашия официален отговор.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина