С деца на планина – какво задължително трябва да вземете в багажа?

Живот Новини

Много семейства избират да прекарат уикенда или дори цялата ваканция в планината, където всички могат да се насладят на спокойствието и красивата природа, а малчуганите могат да играят на воля и да изследват наоколо.

Ако и вие сте решили да прекарате следващата семейна почивка в планината, един от важните въпроси, който изникват първи, е какво да сложите в багажа. Съветваме ви внимателно да планирате списък с принадлежности, които да вземете с вас, за да бъде спокойни, че ще имате всичко необходимо под ръка.

Ето и няколко препоръки затова какви принадлежности да опаковате в багажа, ако ви предстои да прекарате няколко дни в планината с вашите малчугани.

Подходящи дрехи

Едно от основните неща, които ще запълни куфарите, това са дрехите. На първо място, имайте предвид, че времето в планираната често е доста по-различно от това в града. Дори и да сте проверили прогнозата за времето и тя да обещава слънце, препоръчваме ви да вземете връхни дрехи, както и блузи с дълъг ръкав, чорапи и дълги панталони, в случай, че времето ви изненада и рязко захладнее. Тук важно е да подготвите дрехи, които са комфортни и позволяват достатъчно свобода на движение. Открийте качествени дрехи за деца в Kaufland, с които вашето дете ще изглежда добре и ще се чувства комфортно. Още атрактивни предложения за цялото семейство ще откриете ТУК.

Също така, съобразете колко дълъг ще бъде престоят ви и вземете достатъчно дрехи. Възможно е детето да се изцапа и намокри, така че няколко резервни тениски и панталони никога не са излишни. Ако сте планирали походи, препоръчително е освен стандартните дрехи, да набавите на детето и подходяща екипировка като ветровка, удобни обувки за катерене, дъждобран, негова собствена раница и др.

Игри и забавления

Децата не обичат еднообразието, затова и е добре да подготвите в багажа различни игри и средства за забавление, на които да разчитат, за да оползотворят свободното време. В зависимост от възрастта на детето, това могат да бъдат различни играчки, книжки, водни пистолети, бордови игри за цялото семейство, спортни принадлежности и др.

Добра идея е да се консултирате с малчуганите ви какво точно биха искали да вземат със себе си. За да може все пак да поберете всичко в багажа, съветваме ви да поставите някакъв лимит на играчките, които могат да вземат със себе си.

Не забравяйте аптечката

Ако отивате сред природата, далеч от града, добра идея е да се запасите с лекарства от първа необходимост. Сред важните неща, които да вземете в аптечката са общо приложими лекарства за болка, лепенки, превързочни материали, подходящи средства за дезинфекция на рани и др.

Не забравяйте да добавите слънцезащитни продукти с висок фактор, особено ако сте планирали да прекарате повече време на открито или в покоряване на дълги планински маршрути. Изгарянията могат да се случат бързо, а последствията са неприятни. За да си спестите тези неприятности, нанасяйте слънцезащитни продукти често през деня.

Лакомства

Не забравяйте да сложите в багажа и някои от любимите лакомства на вашите деца. Вероятно ще бъдете далеч от най-близкия супермаркет, затова напазарувайте предварително вкусотийки, с които да ги глезите от време на време.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.