ЖивотЗабавлениеНовини

Рени Минева, директор Talent Acquisition: VMware предлага глобална кариера и възможност за работа отвсякъде

 

Бихте ли ни споделили как пандемията промени работните процеси във VMware?

VMware e световен лидер в сферата на мулти-облачните услуги и решения и пpeминaвaнeтo ĸъм дистрибутиран нaчин нa paбoтa нe бeшe ниĸaĸвa тpyднocт за нac. В момента предлагаме на служителите си хибриден или изцяло дистанционен формат на работа. За да гарантираме непрекъснат работен процес, ние използваме най-модерните решения и софтуерни инструменти за отдалечена работа, включително и такива, разработени от самите ни колегите във VMware. Така всички технологични нужди на служителите ни могат да се адресират дистанционно и те могат да се фокусират върху иновациите, което води до по-добри резултати и лично удовлетворение. Най-голямата промяна вследствие на пандемията е именно по отношение на начина ни на работа. Bъв VMware вeчe paбoти Futurе оf Wоrk пpoгpaмa, ĸoятo имa зa цeл дa oтгoвopи нa нyждитe нa cлyжитeлитe и дa зaпaзи виcoĸи нивaтa нa aнгaжиpaнocт и пpoдyĸтивнocт.

Какви са плановете ви относно търсенете на таланти от различни региони в България и как те успяват да се интегрират в компанията от разстояние?

Последните две години във VMware България наехме над хиляда служители с различни профили и от различни градове. Имаме и колеги, които са взели решението да се преместят от чужбина в България или от София в друга точка на страната. И тази година плановете ни за растеж предполагат увеличение с около 20%. Всички процеси по подбор, интервюиране и присъединяване към екипа се случват дистанционно. През 2021 година 14% от присъединилите се колеги са извън София. Сред тях водещи локации с най-голямо присъствие на VMware общности са регионите на Пловдив и Варна.

За дистанционна интеграцията на колегите ни залагаме на успешните практики на нашата onboarding програма. Голям плюс е, че екипите ни по цял свят са хибридни. Така колегите ни могат да развиват кариерата си глобално, като взаимодействат със специалисти на световно ниво, дори и дистанционно. Не на последно място ние насърчаваме споделяне на знания между екипите в организацията, което е част от културата ни.

Като говорим за дистанционната работа какви са специалните придобивки, въведени от компанията в последно време?

Работим в няколко насоки, за да ангажираме колегите дистанционно. Ние се стремим да дадем на талантите на VMware възможността да прекарат повече време с близките си и да управляват по-ефективно своето ежедневие, затова в компанията следваме гъвкаво работно време, особено подходящо за родителите. Освен това всички колеги получават 25 дни платен отпуск, 8 допълнителни EPIC2 почивни дни, когато цялата компания не работи, и 5 работни дни, които да се посветят в доброволчество за избрана от тях кауза. Това създава възможността всеки да има спокойствието да отпочине, да се погрижи за себе си и близките си. В допълнение всички колеги получват и достъп до допълнително здравно осигуряване за себе си и семействата си, безплатни консултации с психолог, допълнителен бюджет за покриване на разходи за спорт и отдих и други.

Всеки наш служител получава и стипендия за обзавеждането на своя хоум офис, така че да си осигури пълен комфорт на дистанционното работно място съгласно нуждите си.

След отпадане на ковид мерките всички образователни инициативи и активности за сплотяване на екипите вече са хибридни. По този даваме възможност за включване на всички – както колегите, които предпочитат офисната среда, както и тези, които са онлайн.

Какви отворени позиции имате в момента за дистанционна работа във VMware?

Като говорим за ролите, основният ни фокус е върху софтуерни специалисти. Колегите ни могат да развиват проекти в съвременни технологии като Kubernetes, облачни услуги, блокчейн и много други.  Приветстваме таланти за много разнообразни роли: front-end, back-end, full-stack програмисти, UX/UI, софтуерни архитекти, разработчици на мобилни приложения, data scientists, изкуствен интелект, машинно обучение и други. През годините VMware България разшири портфолиото си и в бизнес функции, така че днес продължаваме да търсим таланти в сферата на финанси, продуктов мениджънт и други. Непрекъснато добавяме нови продукти и роли към портфолиото си. Възможностите за развитие на колегите са практически неограничени, тъй като имаме много разнообразни проекти, по които работим в България. Също така, дългосрочно те могат да избират в каква посока да се развиват – да задълбочат техническата си експертиза или да се насочат към управление на екипи. Всеки колега може да се възползва от бюджет за финасиране на обучение, участие в конференции.

На финал нека обърнем поглед в по-широка перспектива като ни споделите какви са плановете ви за развитие в близко бъдеще?

VMware България е основен хъб за разработки и иновации на компанията в регион ЕMEA. Оттук водят началото си ключови проекти и продукти генериращи милиардни приходи и редица патенти. Придобиване на офиса ни в в Garitage Park е най-голямата сделка в историята на пазара в България с капацитет от 2500 работни места с перспектива за повече ръст в близкото бъдеще. С тази придобивка се потвърждава и амбицията ни за развитие в България. Промените, наложени от пандемията засегна и функцията на офис пространството ни, който се превърна от традиционно място за работа в място за колаборация и срещи, а служителите ни не са задължени да прекарват определено време в офиса.

Всеки желаещ да научи повече информация за отворените ни позиции или да кандидатства може дада посети кариерния ни сайт. На 16-и юни VMware организира безплатен уебинар за Future of Work програмата ни, където всеки може да научи за дистанционна и хибридна работа при нас. Следете и блога на VMware, за да разберете какво споделят служителите ни работещи от цяла България.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина