Пловдивчани ще се срещнат с актьора Владо Пенев

Живот

В Опера Бутик ще зазвучи любимата музика на звездата от "Под прикритие"

Любимата оперна музика на актьора Владимир Пенев ще звучи на 25ти ноември /петък/ в Дом на културата „Борис Христов” от 19 часа. В уютната камерна атмосфера на формата „Опера Бутик”, в който публиката е разположена на самата сцена, бившият служебен министър на културата ще сподели своите впечатления от посещението си в редица големи оперни театри по света. Любопитно за мнозина ще е и разкритието, че семейството на актьора е искало той да стане оперен певец – когато се родил майка му хвърлила пъпа му на покрива на Софийската опера. За срещата си с Гена Димитрова, за любимите си композитори, за своя път в театъра, киното и телевизията ще разкаже Владо Пенев в откровен разговор с водещата Лили Бързева.

Любимите му арии и дуети ще бъдат изпълнени от солистите на Опера Пловдив – Евгения Ралчева, Ивайло Михайлов, Махаил Пулиев, Светлана Иванова, Станислава Иванова, Елена Чавдарова и Евгений Арабаджиев, на рояла ще акомпанира Рита Дечева. В програмата са включени популярни фрагменти от опери на Моцарт, Пучини, Верди, Росини и Офенбах.

С тази среща – разговор „Опера Бутик” поставя начало на новата поредица „Любимата музика на…” с участието на известни личности – актьори, певци, политици и общественици, които ще споделят своите предпочитания към класическата музика, а солистите и инструменталистите на Опера Пловдив ще изпълняват част от нея. Някои от следващи участници в поредицата ще са Орлин Горанов и Орлин Павлов.
Билети за Опера Бутик: Любимата оперна музика на актьора Владо Пенев се продават на билетна каса на Концертна зала, пред Общината и онлайн на eventim.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.