ЖивотНовиниПод небето

Малките радости: Улица в пловдивското село Златитрап дочака ремонт

В истински празник за село Златитрап се превърна церемонията по откриване на ремонтираната улица „5-та“. Община „Родопи“ реконструира напълно отсечката с дължина над километър. Улицата беше в плачевно състояние, макар да е основна и главна за жителите на селото. 58 години след първия асфалт върху нея, жителите дочакаха ремонта ѝ.

Ремонтът е за близо половин милион лева.

„Една дълго чакана инвестиция, макар улица „5-та“ да е най-важната за селото. Асфалтирана е през далечната 1966 година и сега, след 58 години, ние успяхме да я обновим“, каза кметът на Родопи пред събралите се златитрапчани.

Павел Михайлов съобщи, че са на финала са процедурите за ремонт на улица „17-та“, предстои разширяване на детската градина с обособяването на още една група. В капиталовата програма са заделени средства и за обновяване на Клуба на пенсионера в селото.

Кметът на Златитрап Анелия Уланова благодари, от името на жителите на селото, за новия вид на улицата.

Деца от детска градина „Първи юни“ и самодеен певчески състав към НЧ „Христо Ботев“ поздравиха гостите и жителите на селото, които дойдоха за откриването, а отец Ерм отправи благословия за безаварийно пътуване по новия път.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина