БългарияЖивотНовини

Колко ще струват винетките през 2024?

Цената на винетките през следващата година няма да се променя. Те могат да бъдат купени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg, пише Vesti.bg.

Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв., съобщиха от „Интелигентни трафик системи“ АД – национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси, цитирани от БНР.

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори. Те да проверят валидността на винетките на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила, за да се избегне плащането на глоба заради изтекъл срок.

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3,5 тона може да се плати до 30 дни по-рано.

При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции, напомнят от компанията.

В средата на ноември директорът на Националното тол управление Георги Темелков съобщи, че приходите от пътни такси от 1 януари 2023 г. са около 696 млн. лева. Приблизително 248 млн. лева от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лева.

От наложени глоби приходите са над 22 млн. лева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина