Капана се приготвя да посрещне Коледа

Живот

С греяно вино, домашна кухня и ръчни изработки кварталът посреща празниците

Коледата в квартал Капана най-после пристигна. Трескаво, но не лишено от усмивки, приготовление е обхванало жителите и гостите на зоната, които подготвят личните си дървени къщички. Както на всеки фест, и тази седмица търговци и занаятчии ще предлагат продуктите си, които варират от коледни украси и фигурки, през вино и сладкиши, дрехи, ръчно изработени бижута, играчки и още много.

Шатрите ще залеят улиците на Капана до 26-ти декември, като през дните посетителите могат не само да си изберат нещо за подарък или себе си, но и да се насладят на коледни музикални мероприятия.

Освен всичко, на разположение за най-малките са и Дядо Коледа и Снежанка. Историята зад тяхната колаборация е доста симпатична. Мартин (Дядо Коледа) е актьор в габровския театър, а Катето (Снежанка) ходи да играе в кукления театър. Двамата се познават от години, но Марти не знаеше, че именно Катя ще бъде неговата Снежанка до днес, когато тя и организаторите го изненадаха. Тази приятелска и неочаквана случка се е превърнала в истински коледен подарък за Мартин, който пък ще предаде празничния си дух на всеки, който се спре при него. 

На 24-ти в Снежанка ще се превъплъти пловдивската певица Едит Унджиян.

Ако имате път към Капана и ви е коледно, не се колебайте да се разходите из пъстрите и изпълнени с настроение улички.

Снимки от улиците на Капана може да видите на КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

1 коментар за “Капана се приготвя да посрещне Коледа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.