Капана мирише на розов пипер, портокалов цвят, смола и сандалово дърво

Живот

Ароматът на EAU DE KAPANA вече се носи из квартала на творческите индустрии

Парфюмът е посветен на жените в Капана- красиви, креативни и разгръщащи потенциала си, казва Петя Тинчева от Baraka Naturals

Благоуханният еликсир се предлага на цена от 98 лева за + 100 мл.

Капана мирише на розов пипер, тубероза, портокалов цвят, амбра, боб тонка и сандалово дърво. Това са съставките на дамския френски парфюм EAU DE KAPANA, чийто аромати от днес се носят из уличките в квартала на творческите индустрии. Първите 30 флакона с благоуханния еликсир вече са доставени в бутика Baraka Naturals на улица Магура. Плюс 100 милилитра от създадения от парфюмеристката Мелани Аллаи специален козметичен продукт се предлагат на цена от 98 лева в тестерен флакон. Има и малки стъкленици от по 30 милилитра, които можете да сложите в дамската си чанта срещу 40 лева. Утре от френската столица на ароматите Грас ще дойдат и етикираните флакони, които ще бъдат специално представени в Baraka Naturals. По-нетърпеливите дами в квартала обаче вече носят аромата му в ателиетата си, бутиците и кафенетата в Капана.

Всъщност, парфюмът EAU DE KAPANA е посветен не просто на квартал Капана, а на жените му- красиви, креативни и разгръщащи потенциала си. Тези нежни създания са сякаш самият аромат на този парфюм, казва Петя Тинчева от Baraka, по чиято идея бе създаден козметичният продукт. Тя е посрещнала работилата за Пако Рабан парфюмеристка Мелани Аллаи в Пловдив през април, а изящната французойка буквално се влюбила в Капана. Двете дами заедно решили, че най-подходящите нотки, които могат да пресъздадат усещането за квартала в един комплексен аромат, са именно споменатите по-горе етерични масла и смоли. Смесваме класиката и Изтока, с леки розови нотки е, но не на чиста българска роза. Тя е загатната в различен вариант в ароматния букет. EAU DE KAPANA е абсолютен, класически френски дамски аромат и в същото време свеж, като самия квартал Капана- историческото сърце на града ни, разпъпило за нов живот. Парфюмът е посветено на това определено място с определения му дух. Той се крие във флакончето, разказва Петя Тинчева.

Флорално- плодовият еликсир е с 15 процента парфюмов концентрат, който го прави много силен и траен. В него е закодирано посланието на Мелани Аллаи, която вече е създала свой стил аромати в сърцето на парфюмерийната индустрия Грас. EAU DE KAPANA е артистичен, бутиков. Именно този тип парфюмерия започва да властва в Западна Европа. Козметиката, която разказва истории, става все по търсена. Артистичните парфюми се насочват към определена идея, място, събитие или явление, за да го претворят в аромат. Има няколко бутикови линии благоухания, посветени на различни италиански или френски градове. Ние вече си имаме благоухание, посветено на пловдивския квартал на творческите индустрии.  

Изборът на аромат е част на отношението към себе си- да бъдеш цивилизован, културен. Какъвто е квартал Капана и хората му. Такива са дори туристите, които го посещават и се влюбват в него, също като парфюмеристката, създала аромата. Капана е толкова привлекателен, а в същото време тих и спокоен. Красив и артистичен. Това е и ароматът, който му приляга, и който сътворихме, усмихва се Петя.

EAU DE KAPANA е факт благодарение на проект, е част от официалната програма на “Пловдив – Европейска столица на културата 2019”, по ключовия проект “Капана – квартал на творческите индустрии, Фокус – Френска култура, осъществен в партньорство с Френски институт – България.

Споделете ни във:

2 коментара за “Капана мирише на розов пипер, портокалов цвят, смола и сандалово дърво

  1. Поръчах 20 бройки за Коледни подаръци,че току се вдигнала цената след лятото…

  2. Сигурно хубаво мирише розовият пипер щом и Мелани го е помирисала, но и Пако би завидял на цената на мускалчето “създадено по проект на официалната програма”на Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.