Какви плочки да сложа в банята – съвети от Gaudi DS

Живот Новини
Плочки за баня

Постарахме се да съберем някои съвети от онлайн магазин Gaudi DS, с които да Ви помогнем по-лесно да изберете Вашите плочки за баня от многото видове и размери, които има на пазара.

Големина

Изберете по-големи модели, за да изглежда малката баня по-просторна. Многото фугиращи линии при по-малките плочки могат да направят тясното пространство да изглежда затворено и разхвърляно. 

Използвайте различни по размер модели във всяка част на стаята, за да разширите определени зони. Що се отнася до поддръжката, има значение размерът и текстурата, както за под или фон ще са предназначени – гладките, големи или средни модели се чистят по-лесно.

Големите мраморни плочки осигуряват най-малко сцепление и най-добре да се избягват в помещенията за къпане, които ще се използват от възрастни хора.

Смесете странни геометрични фигури заедно с цветни или декоративни модели, за да добавите артистичен отблясък. Комбинирането на няколко различни форми едновременно (като триъгълници, ромбове, шестоъгълници, осмоъгълници и трапец) може да изглежда доста интересно и стилно. 

Изберете контрастен цвят на фугиращата смес, но който не е твърде шокиращ, за да подчертаете фигурите по грациозен начин.

Плочки за баня

Материал

Изберете керамични модели за баня, ако търсите по-евтини варианти. Те са чудесни, ако преправяте голяма площ и не искате да харчите много пари. Освен това е лесно да се поддържат чисти.

Керамичните модели обаче не издържат на влага, така че избягвайте да ги поставяте в зоната на душа и ваната.

Лъскавото покритие ще поддържа керамиката да изглежда блестяща и нова. Те са чудесна възможност за проект „направи си сам“, тъй като лесно можете да ги изрязвате с помощта на специална резачка.

Използвайте фаянсови модели за дълготрайна издръжливост. Фаянсът е изключително твърд и ако се натроши, цветът ще остане същият (за разлика от керамичните, които са с различен цвят под повърхността). Той може да се поставя и на места с висока влажност, като душове и вани, защото няма да абсорбира водата.

Устойчивостта си има цена, тъй като порцеланът е по-скъп от керамиката.

Изберете плочки за баня от естествен камък като екологична опция. Те добавят топлина към стаята и могат да съответстват на всеки декор. Естествените камъни включват мрамор, шисти, гранит, варовик, пясъчник и травертин.

Камъкът е естествено порест, така че ще трябва редовно да го обработвате с уплътняващ агент, за да се предпазите от петна или повреда от водата в банята.

Можете да се спрете на стъклени плочки за релаксираща, подобна на спа, среда. Стъклените плочки изглеждат елегантни и полирани. Изберете водни тонове (светло синьо и зелено) за плажно усещане и неутрални нюанси за елегантен външен вид. Стъклото е чудесно за по-малки бани, защото ще помогне на светлината да отскача из стаята.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.