ЖивотЗабавлениеНовини

Интересни факти за блекджек, които ще ви изненадат

 

Ако се озовете в казино за първи път, без значение дали е реално или онлайн, най-вероятно нямате представа с какво точно да започнете, а предложенията са повече, отколкото дори подозирате. В такива моменти нашият съвет винаги е да се насочите към масата с блекджек. Защо? Това е една от най-семплите игри с карти, които може да откриете. Бихме я наредили по сложност точно до играта на война – съмняваме се, че някой има нужда от разяснение за нейните правила.

Основната цел да сте максимално близо до 21, но никога да не го надвишавате. Всички карти с цифри отговарят на своята стойност, всички с картинки са 10 точки, а асото играе ролята на 1 или 11 в зависимост от ситуацията. Започвате с две карти, може да поискате още една и побеждавате, ако сте максимално близо до 21. Защо обаче блекджек? Ако обърнем малко внимание на цифрите, анализаторите смятат, че това е играта, която идва с коефициент на възвращаемост от 99.87%. Какво означава той? Ще го срещнете и като RTP, но неговата основна идея е да изобрази процента от вашия залог, който ще се върне под печалба.

С оглед на всичко това, може да се запознаете с всички блекджек правила в платформата на Betenemy, защото все пак има разновидности на играта, а и анализаторите предлагат демо версия на всички разновидности на тази игра, а и на много други игри. След като говорим за блекджек, нека се фокусираме върху него и някои основни факти.

Нека започнем с вариантите. Тук имаме три различни варианта: победа, равенство и загуба. В това отношение всяка една ръка автоматично ни дава 33.3% шанс за успех. Но тук има и още една подробност, ако вярваме на статистиката, а това е единственият точен инструмент, тогава нека обърнем внимание и на цифрите. Всяко едно крупие има инструкция да спре да тегли карти, когато има 17 точки, а според статистиката, шансовете му за успех в тази позиция се оценяват на едва 29.1%. Ако една от картите му е асо, тогава шансовете му за успех се понижават на 17%.

Ще открием, че повечето блекджек игри рядко използват само едно тесте карти и има обяснение. Шансовете да имате 21 още с първото раздаване са около 1 на 20,7. Все пак в едно тесте има само 4 аса, следователно шансовете са 4/52. След това ни трябва 10-ка, а това прави шансовете 16/51 (защото вече сме изтеглили първата карта). За първата ни ръка имаме 52 карти, а след това стават 51 и комбинацията между двете ни дава вариация от 2652 карти, от които само 128 варианта съдържат възможността да имаме 10 точки от самото начало. Един важен съвет е, че ако дилърът има асо в своята ръка, неговите шансове са 31%.

Какви са шансовете да запомните всички цифри? Между нулеви и никакви, освен ако не сте завършили математическия институт и сте ходили по покана няколко пъти до ЦЕРН. Другият вариант е да сте прекалили с Улица Сезам, където броенето беше голямо забавление – ако това е случаят, сменете канала! Достатъчно е да запомните, че популярността на играта не е спирала никога и ще продължи да се повишава, особено след като онлайн казината стават все по-достъпни. Другата важна точка е, че това е най-доброто забавление, което ще откриете. Историята ще проследи играта от началото на XVII век до този момент.

Мигел де Сервантес – създателят на Дон Кихот, започва да пише тази игра. Забавлението започва от Испания, след това стига до Европа, в последствие колонизаторите я носят до Северна Америка. Днес ще я откриете във всяка точка на света, като общият брой на страни днес е около 140. Кой друг е играл тази игра? Наполеон Бонапарт винаги намирал време за това забавление, но подозираме, че когато е изпратен в изгнание не му е било до игри. Забавното е, че докато той играел, цялата армия нямало право да носи карти в себе си. Сигурно не е искал да го бият толкова много. През 2000 г. казината добавят дори специална машина за размесване на картите, с която елиминират всички шансове крупието и играчът да си партнират.

С нея броенето на карти става невъзможно. И още една подробност – големите казина изобщо не се интересуват дали даден играч ще брои картите. Експертите са на мнение, че тази стратегия ще ви даде около 0.2% допълнителен шанс. С други думи, усилието изобщо не си заслужава, а и както вече видяхме, шансовете са на ваша страна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина