Голяма част от бензиностанциите вече предлагат отстъпката

Живот Новини
горива

Най-добрият начин да се провери дали дадена бензиностанция предлага намалението е да се пита на място

От събота отстъпката на горивата е вече факт. Наблюденията от последните два дни са, че по-голямата част от бензиностанциите предлагат намалението, коментира Светослав Бенчев от Българската петролната и газова асоциация. Той добави и че много независими бензиностанции също се включват и предлагат отстъпката.

Не се предвижда създаване на онлайн платформа, където клиентите да могат да се проверят дали даден обект участва в предлагането на отстъпката. Според Бенчев схемата ще продължи най-много шест месеца.  Предвижда се поставяне на табели на бензиностанциите, които да дават информация дали в конкретната бензиностанция се предлага отстъпката.

Отстъпката е пожелателна и според Светослав Бенчев това е по-добрият вариант, особено за по-малките независими бензиностанции.

Той отбелязва, че административно няма натоварване заради отстъпката.

„Няма я тази тежка работа, която беше предвидена, да се взима личната карта на човека, да се въвеждат имената, ЕГН. Сега това, което трябва да се прави, е да се показва талонът на колата. Касиерът вижда дали това е същия автомобил и записва номера на колата в разширения фискален бон“, обясни Бенчев.

Според него българинът зарежда за определена сума и в момента се усеща намаляване на зарежданите количества.

По думите му проблем е поскъпването на долара. Само в рамките на миналата седмица е поскъпнал с около 10 стотинки, което ще убие намалението на котировките на петрола и готовите продукти, които ние купуваме в долари.

Все пак според Бенчев ситуацията на страната ни с горивата е добра. По данни към 5 юли България продължава да е с най-ниските цени на горивата в ЕС.

„Нищо по-различно не се случва от това, което става в останалата част на Европа. И в България, успяваме да задържим добри цени, надяваме се да продължим да го правим. С бензина също се държим доста добре. В Румъния и Гърция е по-скъп“ каза още той.

 

Иточник: bntnews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.