Народното събрание одобри отстъпката от 25 стотинки за гориво

Избори 2021 Новини
Бюджет

Отстъпката за гориво взиза в сила 3 дни след обнародването на актуализацията на бюджета

Предвидената държавна помощ от 25 стотинки за литър гориво ще се предлага във всички обекти на членовете на Българската петролна и газова асоциация 3 дни, след като актуализираният бюджет бъде публикуван в „Държавен вестник“, съобщават от асоциацията. От там посочват, че ще се съобразят със законоустановената процедура.

Поради забавянето на актуализацията на бюджета в Народното събрание държавната помощ няма да се приложи непосредствено от 1 юли 2022 година, както бе предвидено в проекта. Днес депутатите удължиха заседанието си до приемането й. Дебатите продължават втори ден.

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) и нейните членовете ще обявят публично информация за реда и начина на предоставяне на държавната помощ непосредствено след приемане на окончателните текстове на бюджета. Информация за потребителите ще е налична и на място в търговските обекти.

„Във връзка с това искаме да заявим, че членовете на Българската петролна и газова асоциация имат готовност да започнат прилагането на тази програма, която според правителствените разчети е на стойност 150 милиона лева“, съобщават от БПГА.

Източник: dariknews.bg

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.