ЖивотЗабавлениеНовини

Училища от Пловдив се раздвижват в Деня на отворените улици

За пета поредна година училища от цяла България ще се включат в Европейския ден на спорта в училище. Отново Пловдив ще бъде един от градовете с най-активни училища, вярват организаторите от Сдружение БГ Бъди активен. Във връзка с наградите за Най-активно училище на 2019 г., които се връчват традиционно от сдружение БГ Бъди активен и Община Пловдив, сдружението използва момента да покани всички ученици от града да участват в още едно интересно събитие, посветено на спорта и движението – Денят на отворените улици. Той ще се проведе на 22 септември 2019 г. от 10 до 16 ч. в южната зона на бул. „Марица“ в Пловдив, между кръговото кръстовище на Водната кула и моста Адата.

Събитието ще предложи различни спортни занимания на открито – от пускане на хвърчила и фризбита, до силови тренировки, танци, игри върху асфалт като дама и туистър, както и редица забавни настолни игри. В Деня на отворените улици ще се проведат и различни арт занимания и работилници, образователни игри и беседи, посветени на устойчивия начин на живот, велосипедни демонстрации, ескейп-предизвикателство и още много други. Целта на събитието е за един ден автомобилите да отстъпят място на хората и така заедно да преоткрием радостта от свободното придвижване в сърцето на града.

На място ще има предвидено специално място за регистрация на ученици, където те ще бъдат посрещнати от член на екипа на Сдружение BG Бъди активен. Училището с най-много регистрирани ученици за участие на място в Деня на отворените улици ще получи 10 точки допълнително в борбата при разпределяне на наградите Най-активно училище на Пловдив 2019 г. следващото подред учебно заведение получава 9 точки и т.н.

Денят на отворените улици се провежда по време на Европейската седмица на мобилността, 16-22 септември. Събитието е пилотна инициатива, организирана от Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) в партньорство с Европейската комисия и програма Еразъм+. То е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE. Организатор на Деня на отворените улици в България е сдружение БГ Бъди активен, като партньори са Община Пловдив,

Европейският ден на спорта в училище (ЕДСУ) е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в България и цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации. Събитието е част от целогодишната кампания за насърчаване на физическата активност NowWeMOVE.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина