ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Привлякоха като обвиняем стрелеца в медицински център Тримонциум

58-годишният стрелец в медицински център Тримонциум вече е с повдигнати обвинения за екшъна в центъра на Пловдив в края на миналата седмица. Районна прокуратура го привлече като обвиняем за отправяне на закани с убийство на 53-годишната си съпруга и спрямо двама полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им. Той е обвинен още и за причиняване на лека телесна повреда на половинката си, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

До момента е установено, че на 31 януари в медицински център Тримонциум, обвиняемият влязъл и разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После Б.Х. се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат.  На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив, съобщават от прокуратурата.

Обвиняемият Б.Х. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре Районна прокуратура ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина