ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Под тепето: Сърце и емоция във всеки написан ред

За първи път интернет медия печели награда Пловдив

Две награди Пловдив- на главния редактор на Под тепето и на британския колега Робърт Нърдън пред редакцията на сайта
Две награди Пловдив- на главния редактор на Под тепето и на британския колега Робърт Нърдън пред редакцията на сайта
За първи път интернет медия спечели награда Пловдив за журналистика. Случи се снощи в Драматичния театър, случи се с Под тепето. „ Благодаря за признанието. Приемам приза като оценка за денонощната работа на целия ни екип. Приемам приза и като ясен знак, че лицето не само на регионалните, но и националните медии, се променя. Трябва да бъдем още по-емоционални в работата си, да я вършим с още по туптящи сърца и да се стремим, пишейки за проблемите, да ги разрешаваме. Или поне да се опитаме да намерим решение. Това е нашата мисия, на Под тепето, надявам се и на цялата гилдия“. Така главният редактор на любимия на хиляди сайт Ивайло Дернев коментира пловдивския „Пулицър“, който получи снощи на традиционната церемония в навечерието на 24 май в Драмата. Взехме наградата в равностойната конкуренция на колегите Влади Севов и Пенка Калинкова за филм, посветен на 100-годишнината на театъра, и на приятеля Крум Филипов- режисьор на предаването „Метафора“ на БНТ 2, в което сме били и герои.  Община Пловдив ни връчи статуетката за  многобройните обществени, социални и хуманни каузи, реализирани от медията. Обещаваме да продължаваме в същия дух, допълва Иво Дернев. Както ни препоръча колегата Пламен Асенов, миналогодишния носител на награда Пловдив, който ни предаде щафетата на сцената в Драмата.

Image title
Бе връчена и извънредна награда Пловдив за журналистика- на английския журналист Робърт Нърдън за статията – пътепис „Пловдив-България“, публикувана на 5 април 2011 г. във в. „Дейли Телеграф“. „Пътувал съм в повече от 60 страни от цял свят. За мен Пловдив е едно от най-красивите места в света, но никой не знае за него. Западноевропейските туристи обичат да пребивават на места с необичайни преживявания, като например производството на кисело мляко, брането на рози, добиване на розово масло от тях. Пловдив може да бъде Барселона на Балканите, каза Робърт Нърдън. А след церемонията посети редакцията на Под тепето, за да се снима с екипа ни.

Image title
С награди Пловдив за постижения в културния живот на Пловдив в различните му аспекти си тръгнаха куп творци, номинирани в общо девет категории. В раздела Музика призът отиде у безспорния фаворит – великите ФСБ за концерта им „ФСБ симфони” с филхармоничния оркестър на Пловдивската опера. На сцената се качиха Румен Бояджиев и Константин Цеков. Много ни глезите. Не само, че ни дадохте шанса да се насладим на невероятния Античен театър, ами и ни награждавате за това, каза Цеков. От предложенията за Художествена литература Величка Настрадинова спечели с книгата си Градът на жеравите , а отличие за Художествен превод заслужи Маргарита Дограмаджиян за Питър Пан. Единственият номиниран в раздела Театър Симо Алексиев е с приз Пловдив за ролите си на Витанов в „Когато гръм удари” и на Куцар в „Албена”. Друга единствена номинация – балетно студио „Буратино” в Произведение на изкуството, предназначено за деца, също спечели. В категория Изобразително изкуство награда не се присъди въпреки двете номинации. В раздел Архитектура най-заслужено спечели тандемът Димка Танева и Милчо Сапунджиев за новата сграда на Административния съд. Призът за фотография и аудиовизуални изкуства отива при оператора Асен Тихов. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина