ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Пловдив ще отбележи Световния ден на хората с редки болести

По едно и също време хора в цяла Европа ще вдигнат масово ръце в знак на солидарност към милионите болни по света

Националният алианс на хора с редки болести и Асоциация наследствен ангиоедем,  с подкрепата на Община Пловдив, Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, Група „Персенк”, представители на пациентски организации, членове на техните семейства и приятели ще отбележат Световния ден на хората с редки болести. Събитието ще се проведе пред Община Пловдив на 28 .02.2019г.(четвъртък) в 13.00 часа.

За отбелязването на Световния ден на редките болести всяка година се определя последният ден от месец февруари. Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства. Кампанията е създадена от EURORDIS и нейния Съвет на националните сдружения през 2008г. и постепенно се превръща в световен феномен. Всяка година стотици градове вземат участие в тази мащабна  инициатива.   Национален алианс на хората с редки болести организира серия от събития в цялата страна.

В Пловдив, в знак на солидарност към милионите болни по света, присъстващите  ще  се включат в масовото вдигане на ръце, което  се осъществява  по едно и също време в цяла Европа, а в небето ще  бъдат пуснати разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина