ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоНовини

Спират движението по част от бул. „Христо Ботев“ за 4 месеца

Заради пробива под Централна гара северното платно на бул. „Христо Ботев“ се затваря за пътни превозни средства в участъка от автогара „Юг“ до източния полукръг на кръговото кръстовище. Това ще стане на 13 юли, информират от ОП „Организация и контрол на транспорта“.

Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Десният завой към ул. „Иван Вазов“ и бул. „Руски“ няма да е възможен. Надясно ще може да се завива по ул. „Любен Каравелов“.

Предупредителни табели ще бъдат поставени на кръстовищата с бул. „Цар Борис III Обединител“, ул. „Найчо Цанов“, „Авксентий Велешки“ и други места.

Първите около 10-ина дни след затварянето на пътната отсечка фирмата, която изпълнява проекта за пробива, ще подготвя строителната площадка.  Предвижда временната организация на движение да продължи 4 месеца. От общината се извиняват за неудобството и се надяват пловдивчани и гостите на града да проявят разбиране. 

Маршрутите на автобусите по линии №12,16, 17, 18, 24, 113, 116 и 222 се променят, както следва:

Линия №12 (кв. „Христо Смирненски“ – ТК „Марица“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №16 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Гагарин“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №17 (ЖР „Тракия“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №18 (завод „Устрем“ – Хангарите): бул. „Христо Ботев“, десен завой по бул. „Цар Борис III Обединител“, направо по бул. „Цар Борис III Обединител“, наляво по бул. „Шести септември“, десен завой  по бул. „Руски“ и и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №24 (завод „Устрем“ – кв. „Прослав“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №113 (Овощарския институт – КАТ): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“,  ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №116 (бул. „Александър Стамболийски“ – кв. „Изгрев“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, направо по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой по бул. „Руски“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Линия №222 (кв. „Прослав“ – ПУ „Паисий Хилендарски“): бул. „Христо Ботев“, ляв завой по ул. „Любен Каравелов“, ляв завой на кръговото кръстовище по бул. „Васил Априлов“ и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът не се променя.

Шофьорите са предупредени да спират на всички автобусни спирки по променените маршрути.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Васил Априлов цялостно го ремонтираха преди няма и година. Две години беше ремонта. Сега всичко се съсипва. Защо площадчето пред кино Гео Милев е превърнато незаконно в служебен паркинг. Няма ли КАТ, няма ли глоби. Ако вече е паркинг поставете знаци, че и ние там да паркираме

  2. Кво бе, кво, 7 автобуса ще минават по тая улица. От кво сте недоволни. На крака ви идват. И камионите дето ще извозват пръстта и строителната техника. Къв асфалт там. Чи то паветата издържат, ма асфалта шъ съ разбие и пак разходи да съ кърпи

  3. Улицата-герой „Любен Каравелов“. Най известната улица, когато има ремонти. При толкова ремонти – пробива на Джендем тепе /Младежки хълм/, строежа на родилното отделение на болницата, скорошния ремонт на Васил Априлов, при толкова ремонти как не се намериха пари за асфалтиране на тази част на Любен Каравелов

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина