ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотКултураНовини

Бриджит Джоунс и постфеминизмът на втората среща на Дискусионен клуб „Тя в Пловдив“

След вдъхновяваща първа среща Дискусионен клуб „Тя в Пловдив“ се събира отново в края на май. Тема на сбирката този път е „Дневникът на Бриджит Джоунс“ на Хелън Филдинг и постфеминизма.

Книгите и филмите за Бриджит Джоунс са знакови за съвременната култура, защото безпогрешно отразяват духа на времето и терзанията на модерните жени в стремежа им да бъдат перфектни. Постигнали ли сме равенство? Можем ли да имаме всичко? Какво ни прави успешни? Ще търсим отговорите на тези и още много въпроси на втората клубна сбирка.

Срещата ще се състои на 31 май от 19 часа в споделеното работно пространство на „Котка и мишка“. Необходима е предварителна регистрация тук: https://forms.gle/3GjY9ovDT8nTPKY28

Дискусионният клуб „Тя в Пловдив“ се заражда като естествено продължение на добре познатия едноименен социален формат, който вече почти 5 години създава пространство за споделяне на лични истории и дава възможност за нови разнообразни ролеви модели и овластяване на жените в България.

По време на събитията на дискусионния клуб се обсъждат въпроси и проблеми важни за участничките, свързани с равенството и женското движение в България. Всяка тема се разглежда през призмата на кино, музика, литература и други културни феномени. Сбирките се провеждат веднъж месечно, а в центъра им е предварително избран филм или текст, свързан с борбите за полово равенство, женското преживяване и българския контекст.

Събитието се организира от фондация „Екатерина Каравелова“ с финансовата подкрепа на Български фонд за жените. Мненията изказани по време на дискусиите отразяват единствено позициите на фасилитаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина