ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Кастинг за непрофесионални актьори в Пловдив

Режисьорът Христо Симеонов и продуцентската компания „Контраст Филмс“ ще проведат кастинг за техния нов български игрален филм – „В обувките на баща ми“, като търсят нови лица без задължителен професионален опит.

Кастингът ще се проведе на 22-ри май в Концертна зала – АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, от 14:15 до 18:00 часа и е отворен към всички, които искат да развият своя актьорски потенциал. Не е нужно предварително записване за участие.

Филмографията на “Контраст Филмс” в лицето на продуцента Катя Тричкова включва редица филми, сред които документалният “ТИХО НАСЛЕДСТВО” на Петя Накова (ко-продукция с НВО, излъчен в 23 държави), “В КРЪГ” на Стефан Командарев (МФФ Сараево), “ПОСОКИ” на Стефан Командарев (“Особен поглед”, Кан), “КУЧЕТА” на Богдан Мирика (Награда FIPRESCI, “Особен поглед”, Кан) и късометражните филми “ДРЕХИ” на Веселин Бойдев (награда “Джеймсън” за най-добър български късометражен филм на МФФ София и на Българската филмова академия) и “ВЕРИГА” от Айке Бетинга (най-добър късометражен филм на МФФ Edem и ASIANA).

Късометражните филми на режисьора Христо Симеонов са показвани на международни фестивали като Клермон-Феран, Тампере, Краков, Дрезден, Котбус, Молодист, Билбао, Триест, Солун, Виена, Тел Авив, София и др. Дебютният му филм “СИНЪТ” (2015) печели Голямата награда за късометражен филм на Филмовия Фестивал в Котбус (2016), Наградата на Българската Филмова Академия (2016), Златна Роза за късометражен филм (2016) и още 15 награди.

За ролята на Мима търсим млада жена между 17 – 25 г. Мима е израснала без баща. Отгледана е от силно покровителствена майка, заради което е неуверена и изглежда по-незряла от връстниците си. Учила е в музикално училище и свири на акордеон. Докато свири най-силно усеща коя е. Наследила е обичта към музиката от баща си.

За желаещите да участват в кастинга, не е необходим актьорски опит и допълнителна подготовка, а всички, които имат желание да покажат, своите актьорски заложби и да станат част от българското кино могат да отидат директно на място в обявения часови диапазон между 14:15 и 18:00 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина