ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
НовиниСпорт

Пускат стадион „Ботев“ с козирка само над Централната трибуна

Стадион „Христо Ботев“ ще бъде въведен в експлоатация възможно най-скоро, като за този етап ще бъде завършено покритието само над сектор „А“ – Централната трибуна. Това е решено на среща между всички заинтересовани лица в Община Пловдив. Етап I от изграждането на стадиона ще бъде разделена на два подетапа – I.I и I.II, съобщават от Клуба на привържениците на „канарчетата“.

В етап I.I ще бъде завършен стадионът, според изискванията за провеждане на мачове в Efbet лига, като пълноценна козирка ще има само над централния сектор, а Трибуна Изток – или сектор „В“ – ще има само металната конструкция, на която ще се монтира осветление за мачове по тъмно. Тази метална конструкция вече е на много напреднал етап на завършеност.

Козирката над централния сектор също вече се изгражда, като вече се поставя първият от трите слоя. Предстоят различни довършителни работи под трибуните, както и поставянето на седалките, които са доставени на стадиона.

В Етап I.II ще се изгради цялата покривна конструкция над всички сектори, както и покритието ѝ. Етап II e довършването на пълния проект на стадиона, който да покрива изискванията за лиценз УЕФА от 4-а категория.

Все още висят въпроси, свързани с това докъде ще стигнат средствата, както и кой ще осигури гласуваните малко над 16 млн. лева от Общинския съвет. Очакванията на Клуба на привържениците са възложителят Община Пловдив да предостави информация и да следи за качествената работа по проекта:

„Уважаваме желанието на ФК Ботев да влезе възможно най-бързо на ст. „Христо Ботев“ и на изпълнителя да удовлетвори този стремеж, но това не може и не бива да става за сметка на качеството на извършваните СМР, поредното препроектиране или смяна на материалите, технологиите и тяхното остойностяване.

От сега нататък ще следим община Пловдив да не абдикира от задълженията си на възложител, а от изпълнителя очакваме до края на март да предостави и линеен график за изпълнението на подетап 1.2 и етап II на фона на наличието на пълния финансов ресурс.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина