ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавление

Бармани пиячи премериха сили на стадиона (СНИМКИ)

Единственият отбор от Асеновград грабна футболната титла

Едни заровиха глави в тревата, втори се подпираха на гредите, а трети дори не успяха да влязат на терена

 

Пиянският футбол, набрал популярност в столицата, пристигна в града под тепетата миналата година. Второто издание на футболната надпревара в Пловдив се проведе вчера под надслов „Древен и пиян”. На него участваха над 10 представители на пловдивския нощен живот, а към тях се присъединиха и колегите им от асеновградския „КоШиПраим”.

Както водещият, който също е бил участник в предни издания, не спря да повтаря, на дербито важна бе не победата, а забавлението и алкохолът. Турнирът имаше две основни правила. Първо – трябва да имаш поне 1 промил алкохол в кръвта, за да излезеш на игрището. Второ – напълно в правилата е някой от играчите да се продаде срещу пиячка. Всеки останал друг рекет би бил извън правилника, който може би се съчиняваше на момента.

Кой древен, кой пиян, всички се събраха на игрищата до стадион „Пловдив” почти в 11 часа. Официалният час за начало бе 10:30, но представете си колко трудна е задачата на барманите, техните колеги и редовните клиенти, които също участваха, да се появят рано сутрин стабилно подпийнали. Някои от тях изобщо не бяха лягали след тежка смяна, а един от младите мъже на „Енфие” реши да покаже на дрегера точно колко е изпил. Само че дрегерът не издържа под напора на алкохолни изпарения и превъртя. Буквално. При това цели три пъти, след което играта започна на доверие, ако си видимо пиян – играеш.

Имаше невероятни изпълнения, предни кълба, шпагати по воля или не, а един от участниците дори направи странична ножица. Това обаче се наби на очи на водещия и футболистът веднага бе обвинен, че е трезв като краставичка, защото такива сложни трикове никоя уважаваща себе си пиянка не може да направи.

Някои отбори бяха обвинени, че не са пили и бързо бяха почерпени с бири и шотове. Спекулации за трезвеност имаше до края на дербито, но в крайна сметка, решение не можа да бъде взето, защото е трудно да определите кой е пиян и кой не, при условие, че всички дружно залитат по тревата и се подпират кой където намери. Само не разбрахме какво се случи с отборна на W garden, които също бяха заявили участие. Едни казваха, че не са се явили, други, че са дисквалифицирани, но независимо каква бе причината, никой от тях не се появи на терена.

В турнира участие взеха отбори от баровете „Fabric”, „Nosense”, „Enfie”, „Gramophone”, пъб „Белия паяк”, „Nord Star”, „Download”, „Петното на Роршах”, „Bali”, „Vino culture”, асеновградчаните от „КоШиПраим” и, моля простете евентуалния пропуск на някой от отборите, но след няколко бири, отборите се смесиха. В крайна сметка на полуфинал играха „Белия паяк”, „Фабрик”, „Грамофон” и „КоШиПраим”.

Златната купа за първото място, заедно със 100 лева ваучер за алкохол в „Nosense”, отиде у "КоШиПраим". Те биха с 3:1 фирканите от „Грамофон”, които пък направиха достойно представяне и загубиха само последния от всички 7 мача. Трети и четвърти се класираха „Белия паяк” и „Фабрик”, но обстановката при тях бе толкова приятелска, задушевна и пиянска, че на никой не му пукаше на кое място се класира, а единодушно танцуваха и викаха на игрището.

Награди имаше и за най-пиян играч. Нея обаче си я поделиха двама души. Първата от тях е за вратарят на бар „Фабрик”, който бе най-пияният активен играч. Неизвестно кога, играчът припадна или заспа на едно от игрищата и след като негови колеги го изнесоха от полето, като че ли се съвзе. Несъмнено обаче най-пиян бе вратарят на „Белия паяк”, който изобщо не успя да вземе участие в турнира а се бе настанил удобно в тревата и дремваше.

Финалният мач между отборите се проведе под черните облаци, които не простиха на играчите. Макар и да заваля, футболистите на „КоШиПраим” и „Грамофон” не се предадоха и продължиха игра. Спечелилият вече е ясен, но най-важно е настроението, което създадоха те на игрищата. Определено с нетърпение очакваме следващото състезание на „Древен и пиян”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина